5. huhtikuuta 2017

Vaalea, kolmen raaka-aineen kokeilu!



Yö on nukuttu hyvin ja aurinko paistoi siniseltä taivaalta. On huhtikuu ja maaliskuun salaisen leivontaystävän lähettämät lehdet resepteineen ilkkuvat pöydällä tekemättöminä. Maukkaisiin lounashetkiin (K-Ruoka 2/2017) hiiri teki pataattiranskalaisten sijaan pataattispagettia, seuraavalla sivulla olleet soijamarinoidut kanamunat vaihtuivat pistaasi, kastanja ja tomaattimarinoituihin, paholaisen munat mimosaan. Hiiren mielestä suositun mangojuustokakun (s. 69) voisi korvata tämä kolmen raaka-aineen netti-hitti-juustokakku...hiiri saisi mielenrauhan - onnistuessaan !?...Ensimmäinen epäonnistui, mutta tätä voisi kutsua jo onnistuneeksi.


KOLMEN RAAKA-AINEEN JUUSTOKAKKU

3 kananmunaa
120 g maustamatonta tuorejuustoa
120 g valkosuklaata 

TEE NÄIN:
°  Laita uuni kuumenemaan 170 -asteeseen.
°  Erottele valkuaiset ja keltuaiset.
°  Sulata suklaa vesihauteessa ja jäähdytä hieman.
°  Vispaa valkuaiset pysyväksi vaahdoksi.
°  Yhdistä isossa kulhossa suklaa ja tuorejuusto tasaiseksi massaksi, lisää joukkoon keltuaiset ja 
    sekoita  tasaiseksi. 
°  Lisää lopuksi massaan valkuaisvaahto käännellen.

°  Paperoi sopiva irtopohjavuoka, pohjapala ja reunaliuska.
°  Kaada tasainen seos vuokaan ja kopauta sitä kerran pari työtasolla. jotta mahdolliset ilmakuplat katoaa.
°  Laita uunipannulle noin 5 mm kuumaa vettä ja vuoka keskelle.
-- Paista 170 - asteessa 15 min. ja jalenna lämpö 160 -asteeseen jatkaen  paistamista 15 min.,
   sammuta uuni ja mutta anna kakun paistua lämmössä edelleen 15 minuuttia. (= kaikkiaan 45 min.)

Anna kakun jäähtyä, mutta nauti lämpimänä! Sen kanssa sopisi mainiosti pienet hieman kiprakat aprikosin puolikkaat....


....nami-hiiren kakku vietti yön jääkaapissa, ei lätistynyt ja pysyi mehukkaana. Nyt se koristeltu ja makunautinto voi alkaa !  


P.S.


Toisinaan, joskin onneksi hyvinkin harvoin enää on leipomukset tehtävä kahdesti. Aina ei onnista erikoisempien kanssa. Mitään muuta en tehnyt toisin, kuin laitoin toisella kertaa  kuumaa vettä uunipellille....ohjeen mukaan.

nami-hiiri

6 kommenttia:

  1. Täällä kokeillaan joskus kolmestikin eikä silti onnistu.. Mutta tämä näyttää herkulliselta. :)

    VastaaPoista
  2. Milla, kiitos kommentistasi, aina kivaa!
    Hiirellä on tosi hurja etumatka tekemisiin sinuun verraten, joten täytyy jo jotain osatakin Ü

    VastaaPoista
  3. Vastaukset
    1. Kiitos - Redrose Emo!
      Oli tosi helppo tehdä ,kun noudatti reseptiä 100%:sti Ü
      JA MAKU... se oli todellakin mehevän hyvää juustokakkua vailla vertaa. En niin kovasti pidä kostuneista digestiveistä....syön mieluiten paketista !!

      Poista
  4. Hyvältä näytä. Ihme kun tämä juustokakkufanni ei ole vielä tätä kokeilut. Lähipäivinä pitää kokeilla.

    VastaaPoista
  5. Kiitos kommentistasi - Sanja!
    En käytä yleensä ylisanoja kuten 'maailman paras' yms., mutta tämä hipoo läheltä Ü!
    Suosittelen kokeilemaan!

    VastaaPoista

KIITOKSELLA KOMMENTISTASI !