Grillatut verigreipit
Yhteishyvä 1. 2017
4 annosta:
2 verigreippiä ( tai veriappelsiiniä)
1 rkl juoksevaa hunajaa
100 g vuohen valkohomejuustoa
pinnalle:
rouhittua mustapippuria ja hunajaa
tee näin:
Halkaise hedelmät, irrota lohkot (greippi)veitsellä.
Valuta pinnalle hunajaa.
Grillaa greippejä lähellä uunin grillivastuksia noin 2 minuuttia.
Lisää greippien pinnalle viipale vuohenjuustoa ja grillaa edelleen 2-3 minuuttia.
Ota uunista, mausta tilkalla hunajaa ja rouhi päälle mustapippuria.
VINK-VINK:
° Suolaisen makea uunigreippi tai -appelsiini sopii joko alku- tai jälkiruoaksi.
° Lautasannosta voi juhlistaa muutamalla tuoreella maustelehdellä ja hunajapisaroilla!
° Hiirenkolossa uunissa oli nyt appelsiinit ja testaus meni aamupalaksi …ilman ongelmaa Ü.
Saman Yhteishyvä 1.2017 -lehtisen appelsiiniherkku SLY38 helmikuun teemaan ...ilman uunia on
Appelsiini-Labneh
4 annosta
500 g turkkilaista jogurttia
¼ tl suolaa
2 rkl hunajaa tai vaaleaa siirappia
1 tl vaniljasokeria
pinnalle:
raastettua bioappelsiininkuorta
kardemummaa
2-3 veriappelsiini-/verigreippisiivua tai mandariinia
tee näin:
Mausta jogurtti suolalla ja pane valumaan harsokankaalla vuoratun siivilän tai kahvisuodatin paperin ( talouspaperia hiiri ei suosittele) läpi ja nosta kulhon päälle.
Peitä kelmulla ja anna valua 1 vrk.
Kumoa jogurtti siivilästä, mausta hunajalla vaniljasokerilla. Lisää pinnalle appelsiinin kuoriraaste ja kardemumma.
Tarjoa appelsiiniviipaleiden kanssa tai leikkaa ne paloiksi ja sekoita maustejogurttiin
...tai hiiren tapaan annostele jogurttia lautaselle viipaleiden viereen! Toimii myös rahkan kanssa!
nami-hiiri
Kaunista =)
VastaaPoistaRedrose - kiitos!
PoistaSain erittäin paljon maistamaan houkuttelevia reseptejä!
Tuota greippiä voisin vaikka kokeilla kun tykkään sekä greipistä että vuohenjuustosta. P.S. Porkkana pääsi vihdoin perille, kiitos :)
VastaaPoistaHelena - verigreipin kanssa on tosi hyvää...veriappelsiinin kanssa hyvää Ü !
PoistaKiva, kiva!
Verigreipit kuulostaa kyllä niin eksoottiselta, että on varmaan pakko laittaa tulille ensi kesänä... :)
VastaaPoista