13. helmikuuta 2017

Salaisen resepteistä erilainen herkku....





Huomenna on Ystävänpäivä, mutta hiiren mielestä sitä voisi viettää joka ainoa päivä!



Alkaneen SLY38 salainen leivontaystävä lähetti kaksi lehtiä ja lehtisiä sisältävää kirjettä. Reseptejä on tutkittu ja mielenkiintoisat kohdat on  taitettu siististi auki ja aseteltu pinoon keittiön työtasolle. 


Tänään oli vuorossa hiirelle harvinaisempi resepti. - Aineita kootessaan ja seosta sekoitellessa valumaan nami-hiiren mielessä oli  vegaani-pojantytär. - Massa oli tippumassa kahvisuodatimen paperin läpi puoli päivää ja koristelu piirrettynä ’mieleen’. Hiiri on vuosia sitten saanut tytöltä suuret pelkistetyt ’I LOVE YOU’-muotit leipomuksia varten. ’Sydän’ formusta  oli jälleen mainio apu. - Siniseen Pyrex -piirakkavuokaan olisi ollut kiva laittaa paistettavan juuston alle modernisti 'leivontasanomalehteä', mutta sellainen ei ole osunut hiiren silmään kauppareissuilla.


VEGAANINEN MANTELIJUUSTO
K-Ruoka / 6 annosta

150 g kuoretonta mantelijauhetta
1 1/4 dl vettä
1/2 dl oliiviöljyä
2 rkl tuorepuristettua sitruunamehua
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna tai sen asemesta sellerijauhetta
1 tl suolaa

TEE NÄIN:
°  Sekoita kaikki ainekset kulhossa.
°  Valikoi sopivan kokoinen kulho valutukseen ja vuoraa juustomuotti tai siivilä harsokankaalla - voit käyttää myös kahvisuodatinta ja suodatinpussia.
°  Kaada massa siivilään ja valuta yön yli jääkaapissa.
°  Esilämmitä uuni 175 -asteiseksi.
°  Nosta valutettu juustopala uunivuokaan ja paista keskitasolla n- 40 min. (Hiiri taputteli sen kevyesti sydänformuun...määrä oli juuri sopiva.)
°  Jäähdytä. Poista formu,  koristele tarjolle!

°  Tarjoile juusto sellaisenaan smoothie -juoman kanssa tai murusta juusto salaattiin. 

Koostumuksesta tuli nami-hiiren  mieleen 'Ilves' -juusto, mutta maku oli nyt tietenkin mantelinen.

                                 ______________________________________________________

             Miltä kuulostaisi, vegaaninen cashew-tuorejuusto? Kokeile vaikka puolikkaalla reseptillä.


VEGAANINEN CASHEW-tuorejuusto
10 annosta = 5€

125 g /1 pss cashewpähkinöitä
4 1/2 dl makeuttamatonta mantelijuomaa (Alpro)
1/4 dl oliiviöljyä
2 rkl agar-agar-hiutaleita
1 tl suolaa
1 dl tuoretta basilikaa hienonnettuna
hieman öljyä parin pienen pakastinrasian/kulhon kevyeen voiteluun.

TEE NÄIN:    
°  Hienonna pähkinät tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella.
°  Sekoita mantelijuoma, oliiviöljy ja agar-agar kattilassa. Nosta kattila levylle ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä hiljalleen noin 10 min. välillä sekoitellen.
°  Kaada hieman jäähtynyt seos vähän kerrallaan jauhetun pähkinän  joukkoon samalla koko ajan sekoittaen. Lisää suola ja basilikarouhe.

°  Öljyä esim. kaksi matalaa pakasterasiaa ja kaada seos niihin. Anna juustojen hyytyä yön yli jääkaapissa ja tarjoile tuorejuuston tapaan.

nami-hiiri

1 kommentti:

KIITOKSELLA KOMMENTISTASI !