22. tammikuuta 2017

Neljän hengen ....tai yhden hiiren kakkuKun kakun tekee itselleen, niin nami-hiiri tekee mahdollisimman yksinkertaisen, raikkaan ja mehukkaan. Silloin ei tarvita peilin kiiltoa, ei sokerimassaa, eikä aina kermaakaan......

Tammikuussa Leivontafoorumin haaste on erittäin mielenkiintoisa ja hyvin haastava. Tammikuu on hieman huono erikoishedelmien valikoimiltaan, muta mangoa, papayaa, ananaskirsikoita löytyy miltei aina. .....erikoista oli nami-hiiren mielestä upeat raparperit! Jotain ihan uutta ja ihmeellistä hiiri löysi marketteja kolutessaan: mm. Chirimoyan, Feijoan ja hyvin pienen ryppykuorisen Indonesian Kaffir -limetin. Parista Feujasta ei riittänyt kuin maisteluun! Hedelmä tuoksuu todella hyvälle ja hauskaa...se syödään lusikalla kivihedelmän tapaan. Siitä tulee hiirenkolon uusi hitti. - Kisailuun lähtevä kakku syntyi ananaksen ja mangon avulla. - Nyt hiiri vasta huomasi, että ananas ei kuulunut joukkoon….ananaskirsikka vain. Mitenkähän asia tulkitaan...jännittää!


Tuiki tavallinen 
SOKERIKAKKUPOHJA  
toimiva ohje on Pullahiiren, jota myös Onneli on testannut.
Tämä ohje on muunneltavissa oman tarpeen mukaan

1 kananmuna
30 g (1/4 dl ) sokeria
30 g (1/2 dl ) vehnäjauhoja ( tai vehnäjauhoja + perunajauhoja )

TÄYTE: 
Soseuta täytteeseen valitsemasi hedelmä/t esim. ananas, mango ta papaya….
Tarvitaessa käytä livatelehtiä tai -jauhetta pakkauksen ohjeen mukaan.

KAKKUPOHJA::
Vatkaa muna(t) ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Vaahto on tarpeeksi kuohkeaa, kun pintaan tekee kuvion ja se jää siihen hetkeksi.  Jos haluat voit osan jauhoista korvata perunajauhoilla, sekoita ne jauhojen joukkoon ja myös leivinpulveri, jos käytät. Siivilöi jauhot varovasti käännellen vaahdon sekaan. Voitele vuoka ja jauhota. (Hiiren  Silverwoodit ei kaipaa jauhotusta.) Kaada taikina vuokaan. Vältä vuoan heiluttamista.

Paista 160-175-asteisessa uunissa alatasolla 30-45 minuuttia. Vältä uuniluukun availuja paiston aikana, jotta kakkupohja saa rauhassa nousta, eikä se lässähdä. Kumoa valmis kakkupohja ritilälle tai muulle alustalle pian uunista ottamisen jälkeen.

Anna kakkupohjan jäähtyä ja leikkaa se sitten kahteen tai kolmeen osaan pohjan korkeudesta riippuen. Yhden kerroksen korkeus voi olla noin 1- 11/2 cm. Leikkaa ensin ylin kerros. Hiiri leikkaa pienet kakkunsa kerrokset sahalaitaisella, terävällä isolla veitsellä...työntää veitsen kakun keskiosaan ja lähtee leikkaamaan kakun ympäri.

KORISTELUSTA:
Haastekakussa on muotilla otettuja papaya kukkia (kuivattu papaya soveltuu myös, kun ensin kaulaa palasia ohuemmaksi), ananaskirsikoita, mangosta tehtyä hedelmänahkaa.....

MUTTA tarkista tarvittavien tuotteiden tilanne kaapissasi. Hiiri ei tarkistanut ja siksi jäi kakun pinta hyvinkin kotikutoiseksi….kiille jäi papayasta tekemättä. Marketti avautuu aamulla, mutta silloin on jo myöhäistä Ö.

Mango nahkaan sensijaan nami-hiiri uhrasi aikaa. Oli ensimmäinen kokeilu, ohje on "Sweet Dreams" -lehdestä nro 1 /2015.
- Tarvittavasta määrästä riippuen 1-2 mangoa soseutettuna.
- Sose levitetään millin parin paksuisiksi raidoiksi leivinpaperille, laitetaan esilämmitettyyn 50°C uuniin kuivumaan 2-3 tunniksi raitojen /vedosten paksuudesta riippuen. 
- ’Hedelmänahka’ on valmis, kun pinta ei tartu sormiin, irrotietaan varovasti leivinpaperista ja rullataan,  annetaan levätä ja syödään sellaisenaan.
- Tapansa mukaan hiiri kokeili epäsymmetrisiä ohuita vetoja ajatellen koristelua.
"Kakku on hyvää, kun yksin syö!"  Hiirikö ahne? Ei tippaakaan.....harjoittelee vain juhlapäivää varten ;))


nami-hiiriFeijoa hedelmä, sekä Kaffir limetti


2 kommenttia:

  1. Sain tiedot ja pakettia olen miettimässä. Sähköinen kortti on lähetetty, mutta ongelmien takia joko tuli kolme kertaa tai ei tullut ollenkaan :D :D

    VastaaPoista
  2. Kiitos salaiseni kierroksella SLY38!
    Tämä viesti ilahduttaa.....kolme korttia olisi jo huippua ;)))))
    Pidetään hauskaa!

    VastaaPoista

KIITOKSELLA KOMMENTISTASI !