21. tammikuuta 2017

Hedelmäistä 'nahkaa'

  

Suosikiksi tulleesta  leivontalehdestään "Sweet Dreams" nami-hiiri luki tammikuussa kaksi vuotta sitten hedelmästä tehdystä terveellisestä makupalasta. Mangot tulee yleensä kuorittua ja syötyä sellaisenaan eli koskaan ei jää tähteeksi, jotta voisi tehdä pyreetä, paistaa ja napostella. Nämä lautasella olevat eilen tehdyt kiharat hiiri teki vartavasten kakkua varten ja paperin ohuita! Vielä ei nami-hiiri tiedä, että 'taipuuko' kaikki hedetmät sunnuntaileipurilta rullalle, mutta mango ainakin. 

Ennenkuin levittää pyreetä leivinpaperille, on hyvä leikata paperi muutamaan liuskaan. Ohuet levitykset kypsyvät nopeammin...paksummat on hyvä laittaa taaemmaksi.
Lehden artikkelissa opastettiin esilämmittämään uuni 50 -asteiseksi ja varaamaan aikaa 3-4 tuntia!  Ja valmista on, kun raitoja koskettamalla ne ei enää tartu sormiin.

Nauhan rullaus, litistys ja puraisu!

Lastenkutsuille voisi tehdä litistetystä rullasta tai muotilla muotoillusta nahasta tikkareita, litteä pieni jäätelötikku voisi olla parempi.....


° Yhdellä 50 -asteisen uunin lämmityksellä, voi tehdä toki muutakin. Kakkupitsien ohjeustus antaa useimmiten lämpötilaksi 70°C, mutta hyvin lehdykkäketju valmistui alemmassakin lämpötilassa....jatkaen kuivumistaan vielä  hetken työtasolla.
24.01.2017   Tikkareita 16v. vegaanille pojantyttärelle !

Tänä aamuna oli kokeiluvuorossa Japanista kotoisin oleva kakiluumu eli persimon alias sharon. Tällä kertaa nami-hiiri puristi pyreen vielä siivilän läpi, jotta koostumus olisi kuten kokeilussa onnistuneen mangon. Olettaisi pyreen hienojakoisuuden olevan hyvinkin tärkeä asia. Parin tunnin päästä hiiri näkee, josko kaikki kolme edellisiä kokeiluja paksumpana 'läpyskänä' pitäisi pinota päällekkäin tikkariksi?!


nami-hiiri

8 kommenttia:

 1. Oho, täällähän nämä mangonahkat jo ovatkin. Kauniita.Ei ihan heti arvaisi, että ovat hedelmästä. :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ..kivaa, kun luit tämänkin - Kaura!
   Tämä oli hauskaa, sosetta uuniin ja tällaista tuli ulos!
   Tein nyt tarkoituksellisesti ohutta, kun kokeilin kakunkoristeeksi.
   Aion kokeilla toistekin, ehkä jo ensi viikolla koirakaverin kanssa.
   On luvattu pilvetöntä taivasta!

   Poista
  2. Tietty luin, jäin pohtimaan mangonahkaa, ja tässä tuli selvitys :D Mun pitää kans koittaa tätä, sen verran erikoinen idea on. Mangoa menee paljon, niin aineet löytyvät. Ihanaa viikon alkua sinne! Täällä kanssa nyt ollut hieman valoisampaa, ja aurinkoistakin! :o ;)

   Poista
 2. Kaura - aamulla kokeilen Kakihedelmä -pyreellä...jos saisi siitä lahjaideaa vegaani -pojantyttärelle Ü

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, onnistuiko? Tuli varmaan aika samanväristä kuin mangostakin. :)

   Poista
  2. Käytitkö muuten tuoretta hedelmää vai valmista pyrettä?

   Poista
  3. Kiitos kysymästä - Kaura - onnistui hyvin.
   Värit ovat niin lähellä tisiaan, ettei erota kuin ihan vierekkäin .
   Molemmat ovat tuoreista hedelmistä kuorittu, paloiteltu ja soseutettu, 100%:sti aitoja tuotteita!
   Nyt hiiri ei vastaile kolmeen päivään, vaan juhlii.....ikuisen syntymäpäivälahjansa kanssa, joka täyttää 16v. ja mummi hiukka enemmän!

   Poista
  4. Mahtava idea tehdä tikkareita. Nuo värit on kyllä erittäin identtiset. :) Kivoja synttäreitä teille! :)

   Poista

KIITOKSELLA KOMMENTISTASI !