31. tammikuuta 2017

"Moro" !Veriappelsiinit nimeltä "Moro" ovat taas kauppojen hedelmätiskeillä. Ne ovat maukkaita, mehukkaita ja niitä syö aivan huvikseen. Asiallista juhlaa on ollut muutama päivä...nyt on paluu arkeen edessä...parit päivät vielä koiranunta, koirakävelyä ja sitten hiirenkolon arkeen.


Ranskalaisen 'Laduréen macarons' herkut ovat niitä parhaita ison yrityksen valmistamina, joista hiiri pitää niin muodon, kuin koostumuksen suhteen. Tavalliset yksinkertaiset maut kahvikupposen kanssa on niitä mieluisampia, vaikka ns. suolaisia  suupaloja hiiri on kokeillut valmistaa ranskalaisten reseptien mukaan. 

Vuosikymmenien varrella on ollut oikeastaan vain kaksi mielituoksua korvan taakse laitettuna miljoonien joukosta.....mutta kun Chanelille ilmeistyi jälleen N°22 tauon jälkeen - se on nyt pysytellyt hiiren tuoksuna useamman vuoden. Ehkä suurin syy on se, ettei se ole edes kaikkien Chanel -myyntipisteiden valikoimassa. Hiiri tunnustautuu hieman erikoiseksi Ü.

Ja mitä keltaisiin ruusuihin tulee, niin ne ovat olleet lempikukkia jo lapsesta asti. Pienen hiiritytön historian alussa tammikuussa hollantilaiset tuontikukat olivat harvinaisia, varsinkin keltaiset ruusut....kaikki halusivat punaisia, valkoisia....mutta pikkuhiiren mielestä juhlapöydässä piti olla yhtä monta keltaruusua, kuin vuosiakin ja ellei, niin  se oli tarinan mukaan ihan itkun paikka ja pitkän harkinnan jälkeen ne sai korvata vain keltaisilla kerratuilla tulppaaneilla. - Elämän varrella tuo ruusujen väri ja tuoksu ovat auttaneet kaikenkokoisissa suruissa, antaneet aikoinaan myös paljon anteeksi.....eniten ne ovat kuitenkin ilahduttaneet vuosikymmenten varrella; yksi ainoa tuoksuva kukka on ollut vaikutukseltaan se tehokkain pienessä maljakossa tehden  aina päivistä aurinkoisia......


Jo ennen ulkosuomalaiseksi 'ryhtymistään' nami-hiiri on arvostanut suomalaisia tuotteita. Niiden ammattitaidolla tehtyä laatua ei ole tarvinnut hävetä. Tuotteiden hinnakkuus on valitettavan usein painavin syy siihen, ettei suomalaisia tuotteita tapaa eurooppalaisissa liikkeissä kovinkaan usein. Poikkeukset voi laskea yhden käden sormilla....lahjojen joukossa modernia hauskuutta, suklainen iPad! Aivan ihania lahjoja....ainakin pari olisi vielä esittelemättä....niistä lisää kuvin ja sanoin myöhemmin, kun kevät saapuu!


nami-hiiri

2 kommenttia:

  1. Paljon Onnea n-h synttärin johdosta. Upeita lahjoja, ja kauniit ruusut.

    VastaaPoista
  2. Kaunis kiitos - Kaura !
    Oikein heleää helmikuuta sinulle!

    VastaaPoista

KIITOKSELLA KOMMENTISTASI !