18. tammikuuta 2017

Nalle -kassin erikoinen sisältö !
”Kalasäilykehyllyllä saattaa mennä joskus kokeneempikin kotikokki sekaisin.
Välimeren alueen englanninkielisissä ruokaohjeissa näkee käytettävän usein anchovy nimistä kalasäilykettä. 
Ohjeen käännösvaiheessa se kääntyy helposti anjovikseksi, jos kääntäjä ei ole perillä oikeasta sanasta.
Anchovy on suomeksi sardelli. Sardelli on monien välimerellisten ruokien ainesosa.” Näin kirjoitti Sanna Mansikkamäki maanantain Ilta=Sanomat lehdessä ja päätti artikkelin, että kauniit maalatut kalapurkit ovat myös keräilykohteita. 

Eilen nami-hiiri ei seonnut tavaratalon herkkuosaston kalapurkkien edessä, ei edes ajatellut ryhtyä niiden keräilijäksi. Ostohalu kielämättä heräsi!  Parasta ennen 2020 antaa aikaa miettimiseen, miten purkkien sisältö käytetään.

Oikeasti nami-hiiri oli etsimässä erikoishedelmiä, exoottisia, joista voisi kehitellä leipomuksen Leivontafoorumin tammihaasteeseen. annetun listan perusteella. Kohdalle sattui Kolumbian Feijoa ja pieni Indonesian lime, Kaffir. Kumpikaan ei ollut kisailun listassa, mutta nami-hiiren makuhermot innostuivat. Jälkimmäisen kuori on hauskan kuhmurainen, mutta halkaistuna juurikin kuin limetti...siemenineen kaikkineen. Mutta feijoa on mielenkiintoisa XL koon kananmunan muotoinen hedelmä, joka tuoksuu erittäin hyvälle. Sen voi halkaista kiwin tapaan ja syödä lusikalla. Hedelmälihan voisi sanoa äkkiseltään muistuttavan päärynän rakennetta. Mausta löytyy hapokkuutta, ananasta, guavaa, banaania, omenaa, minttua. Hedelmä on erittäin C -vitamiinirikas, lisäksi löytyy A, E ja K -vitamiinit. Hedelmän lempinimi on 'ananas-guava' olematta kuitenkaan guava.

Näistä ei jäänyt kakkukisailuun kuin kuoret -  kaikki tuli testattua ja makusteltua heti.


nami-hiiri

P.S. Hauskojen kalapurkkien maalauksien  tekijän sivu löytyy täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

KIITOKSELLA KOMMENTISTASI !