SLY34%20appelsiinipiiras%201.jpg

MEHUKAS APPELSIINIPIIRAS 
by Herkku LEIVONTA  /2 . 2016 sivu 13

Pohja

3,5-4 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
0,75 dl tomusokeria
ripaus suolaa
125 g matorahkaa
vajaa 1 dl maitoa
4 rkl ruokaöljyä 
+ tarvittava määrä öljyä vuoan voiteluun

Täyte

2 luomuappelsiinia
200 g maustamatonta tuorejuustoa
250 g maitorahkaa
0,5 dl sokeria
2 keltuaista
1/2 dl vaniljakastikejauhetta
1-2 rkl sokeria
50 g voita
tomusokeria koristeluun

TEE NÄIN:

  • Sekoita, jauhot, leivinjauhe, sokeri ja suola. Lisää rahka , maito ja ruokaöljy joukkoon ja vaivaa tasainen taikina. Käytä tarvittaessa enemmän jauhoja ja maitoa. 
  • Kääri taikina tuorekelmuun ja laita jääkaappiin tunniksi vetäytymään.
  • Tee sillä aikaa täyte. Pese appelsiinit kuumalla vedellä, kuivaa ja raasta kuoret. Leikkaa sitten kaikki valkoinen osa appelsiinien pinnalta pois. Leikkaa appelsiinit reilun puolen sentin paksuiksi viipaleiksi. Sekoita tuorejuusto, rahka, sokeri ja keltuaiset sekä vaniljajauhe keskenään.
  • Lämmitä uuni 180 -asteeseen. Voitele piirasvuoka kevyesti öljyllä ja painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.
  • Kaada juustoseos vuokaan ja lado appelsiinin viipaleet seoksen päälle. Lisää appelsiininkuoriraaste ja nokareiksi leikattu voi ja paista n. 45 minuuttia, kunnes piiras on kullanruskea. Anna jäähtyä kunnolla ja sirottele pinnalle tomusokeria ennen tarjoilua.
SLY34%20appelsiinipiiras%202%20.jpg

Täytteestä tuli ehkä reilun keltainen, koska hiiri lisäsi joukkoon pari lusikallista eilistä sahramilla terästettyä täytettä ja sirotteli kuvausta varten, sekä valkoista, että keltaista tomusokeria pintaan - ja laittoi kahvin kiehumaan……

C-vitamiinipommi (veri)appelsiini maistuu mahtavalta tässä rahkaisessa piiraassa - hiiri teki reseptin ohjeella tartalettejä irtopohjavuokiin.

nami-hiiri