Sivulautasen%20startti%20.jpg

Onko tämä ruokaa vai lounaan startti? Nami-hiirelle tämä on 'kokonainen' lounas. Muutama ruusukreppi tuli maisteltua niitä jo rullatessa. Tämän ihanan idean antoi kuluvan SLY34 kierroksen salainen parini, joka on lähetellyt suomalaisia ruoka & leivontalehtiä roppakaupalla. "Herkku LEIVONTA" -lehdessä nro 2 ja tarkemmin sivulla 59 on resepti, johon nami-hiiri iski silmänsä. Eilen marketissa hiiren ostoskorin täytteeksi tuli viipaloitua kalkkunaa. Tuore tilli unohtui, mutta jääkaapin oven purnukoissa oli melko tuoretta kuivattua. Koska nyt on sunnuntai, niin vadilla on syötävää kultaa.....
KANAKREPIT by Herkku LEIVONTA
ohjeesta  20 keskikokoista lettua

Kreppitaikina:

2,5 dl maitoa
1 kananmuna
1,5 dl vehnäjauhoja
3 rkl tuoretta tilliä hienonnettuna
1/2 tl suolaa
ripaus sokeria
1 tl raastettua sitruunankuorta
2 rkl öljyä

Täyte:
50 g broilerin leikkelettä / n-h käytti kalkkunaa
50 g maustettua tuorejuustoa (yrtti, ruohosipuli, aurinkokuivattutomaatti….)

  • Riko kananmuna kulhoon ja vatkaa rakenne rikki
  • Vatkaa joukkoon maito, tilli, jauhot, suola, sokeri ja öljy. Anna seoksen turvota puolisen tuntia.
  • Paista taikinasta hyvällä pinnoitetulla pannulla ohuita lettuja ILMAN rasvaa.
  • Laita kypsät letut työ laudalle ja halkaise kahtia. Käännä puolikkaat niin, että täplikäs pinta on vasten työ lautaa.
  • Leikkaa lihasiivut puoliksi. Sipaise letun reunaan tuorejuustoa ja aseta 1,5 cm:n päähän reunasta kaksi lihasiivun puolikasta vierekkäin.
  • Taita reunasta 1,5 cm:n kaistale kohti ulkoreunaa ja käännä lettu ympäri toisin päin.
  • Kääri rullalle ja aseta pystypäin tarjoiluvadille.
  • Koristele tillin oksalla ja tarjoile pienenä suolaisena syötävänä.

Kiitoksella lehdistä sly parille…harjoitukset jatkuvat…
nami-hiiri

J%C3%A4lkiruoka%20ja%20suhteellisuus.jpg

Syöminen on aina nautinto......
n-h