Monta makeaa herkkuhetkeä on varmistettu hiirenkolossa talvea varten. Nin talven lapsi kuin hiiri onkin, niin ei sen silti tarvitse tulle vielä hetkeen. Väririkas syksy on kokemisen arvoinen väriloistossaan.
Paikallisen maan mansikat näyttivät hyviltä ja maistuivat 'mansikoilta'. Oli sääli keittää niitä hilloksi. Mahtavan suuri ja myrskytuulella vaaralliselta vaikuttava saksanpähkinäpuu ei ole saanut vielä satoaan valmiiksi. Hiiri seuraa sitä keittiönsä ikkunasta, joten hillokeitokseen hiiri laittoi kaupan pähkinöitä, joita oli keltaisella veitsellään rouhinut kourallisen Ü.
Mansikkahilloa & pähkinänpalasia
1000 g mansikoita
1 kpl vaniljatankoa
6 dl hillosokeria
1/2 dl sitruunamehua
1-2 dl karkeaksi rouhittua (hassel)pähkinää
- Perkaa ja punnitse mansikat.
- Halkaise vaniljatanko pitkittäin.
- Lado paksupohjaiseen kattilaan kerroksittain mansikat, vaniljatankopuolikkaat ja hillosokeri. Kaada päälle sitruunamehu.
- Kuumenna miedolla lämmöllä kiehumispisteeseen. Ravistele kattilaa silloin tällöin.
- Anna hillon kiehua maltillisesti poreillen 7-8 minuuttia ja lisää joukkoon pilkotut pähkinät ja keitä lisää 2-3 min. Kuori pinnalle muodostunut vaahto pois.
- Poista vaniljatangon puolikkaat.
- Kaada mansikkahillo pieniin puhtaisiin tölkkeihin. Sulje tiiviisti. Jäähdytä hillot nopeasti ja säilytä kylmässä.
.....ja toinen tuiki tavallinen makupari, joka joutui purnukkaan.....
Omena-vaniljahillo
1 kg 'porattuja' ja kuorittuja, sekä paloiteltuja omenoita
1 vaniljatanko halkaistuna, 'raaputettuna', sekä paloiteltuna
1 dl vettä - tai siideriä
1 pkt (330 g) hillo-marmeladisokeria
1 vaniljatanko halkaistuna, 'raaputettuna', sekä paloiteltuna
1 dl vettä - tai siideriä
1 pkt (330 g) hillo-marmeladisokeria
- Mittaa kaikki hillon aineet kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä välillä sekoitellen noin 15 minuuttia.
- Jäähdytä vartti, poista vaniljatangon palat ja purkita.
Vinkitystä !
- 'Söpöä sunnuntaihilloa' saat, kun siivutat puolikkaan omenan ja leikkaat ne pieniksi kuutioiksi...kuvan hilloon tuli nyt turhan suuria!
- Sileä omenahillon syntyy, kun pyöräytät kuuman hillon pikasekoittajalla tai monitoimikoneessa.
- Jos käytät hillon vasta muutamien päivien kuluttua valmistamisesta, jätä vaniljatangon palaset luovuttamaan makua hilloon. Poista palat ennen käyttöä.
Makeat suuret mustikat, sekä naapurissa Thurgaussa kasvaneet mini-kiwit odottelivat live-maistelua. Jää nähtäväksi, josko nami-hiiri ostaa lniitä lisää, kun olivat todella mehukkaita ja makeita.
nami-hiiri
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
KIITOKSELLA KOMMENTISTASI !