Yhtä varmasti, kuin  aamu valkenee sunnuntaisin, niin Sveitsissä syödään  Zopf-leipää voin ja juuston kera. Toiselle tai kolmannelle palalle laitetaan, ehkä jo hilloa. Harvassa ovat ne sveitsiläisperheet, jotka eivät tätä perinnettä noudata. Ne, jotka eivät ehdi leipoa, niin ostavat sen kaupasta, kuten tavallista leipääkin. En osaa kertoa, mikä on vehnäjauhon ja Zopf-jauhon oleellisin ero.  Hinnassa se ei näy, eikä jauhoja silmillä vertaillessa. Olisikohan erot samankaltaisia, kuin Anni Helenalla ja Sunnuntailla tai Vaasan Kruunulla. Tai kenties kuten karkeilla ja hienoilla jauhoilla ?!
Teen Zopfia oikein mielelläni silloin tällöin ja laitan nykyään osan pakkaseen, jotta olisi joka sunnuntai 'pullaa', jos mieli tekee. Ääneen en tietenkään mainitse sanaa 'pulla', enkä sitäkään, että saatan syödä sitä muinakin päivinä. Jotain kirjoittelin jo Laskiaisen aikoihin Zopfista, kun olin  tehnyt siitä MAKU-lehden idealla laskiaispullan korviketta maitolautaselle. Tälläkin kertaa oli kokeilut mielessä. Ajattelin sulattaa muutaman wienerin pohjan ja toteuttaa raparperipaloilla joskus näkemääni ideaa. Torilta sai nuoria raparperinvarsia ja ne maistuivat hyvältä raakanakin. Lapsuus tuli mieleen, jolloin pureskelin niitä usein ja lauleskelin "Raparperin alla" -laulua. Hämärästä mielikuvasta johtuen,  join lasin maitoa päälle, jota muistin raparperin kaipaavan.
Uunituore Zopf maistui myös maidon kanssa. Osa joutui pakastimeen jäähdyttyään ja muutama siivu koekaniiniksi nami-hiiren hullutuksille. Se mitä kokeilin onnistui. Lopuksi hieman improvisoin 'nopeaa vierasvaraa', jospa naapurin vanha rouva taas onnistuisi soittamaan ovikelloa  j u u r i  kahvin taikkapullan 'tuoksun' aikoihin. Tarvittaisiin joko löysää vaniljakastiketta tai sitten laskiaispullan vaahdotettua maitoa, jotta syöminen kävisi helpommin, vaikka pulla onkin tuoretta. Toki pullan pienen siivun voisi syödä, kuten nami-hiiri,  suoraan kädestä ja ilman vaikeuksia, ilman hienostelua!
Paljon eivät eri voi-Zopf-reseptit poikkea toisistaan. Tässä jauhopussin kyljessä oleva, kuten kuva 'oikeaoppisesta' letityksestäkin.
500 g Zopf-jauhoja 
20 g tuoretta hiivaa paloiteltuna
1/2 rkl suolaa
1/2  rkl sokeria
75 g pehmeää voita
3 dl maitoa
voiteluun: 1 keltuainen + 1/2 tl auringonkukkaöljyä
Anna taikinan levähtää vaivaamisen jälkeen 15-20 min.  
paistoaika kullanruskeaksi 180°C noin 40-45 min.
nami-hiiri