Aikoinaan ’saippualle’ maistunut avokado on muuttanut makuaan ja tarpeeksi kypsyneenä sitä saattaa syödä sellaisenaankin – ehkä hiven maustettua sormisuolaa pinnassaan. Voisi ajatella myös hiiren makutottumuksienkin muuttuneen!
Granaattiomenaa olen jostain syystä vain ihaillut toreilla kirkkaan värinsä vuoksi. Muuten vältellyt sen ostamista tai tilaamista ulkona syödessäni. Keskiviikkona ostin marketin suureen laatikkoon jääneen ainokaisen. Varsinaisen kimmokkeen ostopäätöksen oli tehnyt 'puolestani' jo kaupan viikolla tullut mainoslehtinen kuvineen. Yllättävän hieno kokemus. Resepti oli laadittu tälle yhdistelmälle ja 4 henkilölle:
1 Granaattiomena
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl sherry-viinietikkaa
1 rkl vaahterasiirappia
1 rkl tuoretta, silputtua basilikaa
suolaa, pippuria
4 Avokadoa pituussuuntaan halkaistuna ja ohueksi siivutettuna.
Nami-hiiri lisäili salaattiin hieman omiaan, kuten muutaman palasen mausteisesta tuorejuusto pötköstä, jota on tullut tavaksi tehdä 'kaiken varalle'. Tummaa suklaata en yleensä vihannes-tai juuressalaatteihin laita, mutta nyt laitoin ! Harjoittelen ahkerasti näet spritsauksia.
nami-hiiri
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
KIITOKSELLA KOMMENTISTASI !