12. tammikuuta 2010

Valkoinen Brownie kohtaa tumman Da-Capon lautasella !

Huomenna luen joululahjakirjoja ja teen kimurantteja kuvaristikoita nauttien Da-Capoista. Helmikuussa aion vain kirjoitella tai korkeintaan tehdä jotain ihan pientä.....Tänään kehittelin lautaselle Fazerin tumman hurmurin kaveriksi vaaleaa seuraa. Muistin lukeneeni Iloleipurin reseptin 'Valkosuklaa Brownie'. Nami-hiiri ei pidä valkoista suklaata suklaana ja siksi sitä on tarjolla erittäin harvoin. Mietityttää, miten kummassa valkoinen brownie voi edes olla 'brownie'? Mutta koska hyvin monet pitävät valkoisesta 'suklaasta' tehdyistä leipomuksista, eikä huomaavaisuus maksa mitään, niin laitetaan tarjolle.Iloleipurin 'Valkosuklaa Brownie':

150 g voita, 150 g valkoista suklaata
4 munaa, 4 dl sokeria, 3 dl vehnäjauhoja,
1 tl leivinjauhetta, 1/2 tl suolaa,
( 100 g valkoista suklaata ) *

* nami-hiiren muunnos: reilu 100 g Da-Capoa rouhittuna taikinaan

Sulata voi ja suklaa. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi ja lisää voi-suklaaseokseen. Yhdistä normaaliin tapaan loput ainekset ja lisää seokseen varovasti sekoittaen. Äläkä unohda Da-Capo rouhetta !

Kaada uunipannulle, kypsennä 175°C, noin 25-30 min. Jäähdytä ja leikkaa paloiksi. Tai annostele sydän-formulla, kuten kuvassa. Tänään pyörähteli kulhossa kuohuva kerma ja oranssinen sokeri. Koristeluun Da-Capoa lastuina, mutta vain puolikkaasta. Se toinen puoli meni testaukseen.

Reseptiin tein omalle pienelle vuoalle (25 cm x 15 cm) soveltuvat muunnokset hieman summan mutikassa ja alkuperäreseptin vaniljan ja kookoshiutaleet jätin pois kokonaan ja appelsiinimarmelaadin korvasin täysin lisäaineettomalla aprikoosipyreellä, jota saa ammentaa erillisestä pienestä kannusta lautaselle.

Aiemmin on blogilaisten kanssa jo vaihdettu mielipiteitä Da-Caposta, sen ihanuudesta ja kalorien määrästä. Muutamat blogilaiset ovat tehneet niiden avulla kauniita ja todella herkullisia leipomuksia. Nyt jäi vaivaamaan maun laimeus sekä patukassa, että leipomuksessa. Se olisi tietenkin korjaantunut lisäämällä Da-Capoa taikinaan, mutta eikö väri olisi silloin hiljalleen muuttunut? Entä kaloripommi, olisiko se räjähtänyt?

nami-hiiri

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

KIITOKSELLA KOMMENTISTASI !