10. marraskuuta 2009

Mangosta hyytelöä tuikkivien tähtien seuraan !

tiistai, 10. marraskuu 2009
Mangosta hyytelöä 'tuikkivien' tähtien seurassa ! II osa

Kypsän mangon tunnistaa siitä, että se tuoksuu myös kypsälle. Aivan varovasti sen pintaa painaen tietää myös onko hedelmä kypsä. Kahden sormen kevyt kosketus ei myöskään ole kauppiaan kauhistus, eikä mangoa tarvitse poistaa hedelmähyllyltä täynnä mustelmia. Tapaan ostaa kaksi mangoa, yhden hyytelöä varten ja sen toisen syön siinä hyytelöä tehdessäni !

Kotona kuorin mangon varovasti ja siivutan sen litteän kiven molemmin puolin 'vihanneshöylän' avulla. - Tottahan mangolle on myös kehitelty 'vempain' millä litteä kivi poistetaan, kun halutaan lohkoja. - Osasta siivuja painelen sitten niitä pieniä tähtiä ja loput nakkaan kattilaan passionnektarin kanssa. Mangonektaria ei ole joka kaupassa. Mutta passioon yhdistettynä, ehkä parempikin.

Tästä alla olevasta kokoonpanosta tulee n. 3 x 3 dl purkillista ja aikaa minulla menee 20 min kauppareissun jälkeen.Mangohyytelö tähdillä !

1 mango
5 dl passion- tai mangonektaria
300 g hillosokeria

Lyhyesti: Leikkaa eroon formulla osasta mangoa pieniä tähtiä, soseuta mango ja sokeri. Kiehauta n. 3 min.
Valmiiksi esille otetut ja puhtaat, kuumennetut purkit täytetään hieman vajaiksi ja tähdet laitetaan viimeisenä joukkoon.
Sekoitan kevyesti pikkulusikalla.
Purkit suljetaan/umpioidaan normaaliin tapaan välittömästi, kuten yleensäkin.
Hyytelö säilyy viileässä ja pimeässä 5-6 kk, mutta avaamisen jälkeen säilyvät ainoastaan jääkaapissa.


nami-hiiri

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

KIITOKSELLA KOMMENTISTASI !