26. marraskuuta 2009

Kiitospäivä - Thanksgiving Day !




On marraskuun neljäs torstai ja Yhdysvalloissa vietetään kiitospäivää. Se merkitsee heille neljän päivän lomaa, hyvää ruokaa ja ennen muuta yhdessä oloa perheen kanssa. Tuntuu siltä, että tämä päivä on tärkeämmässä asemassa, kuin joulu. Kanadassa juhlaa on jo vietetty aiemmin ja Japanissa kolme päivää sitten.

Kiitospäivä on yleisnimitys juhlapäivälle, jolla halutaan kiittää jostakin hyvästä. - Minun päiväni, ympäri vuoden, ovat kiitoksen arvoisia, joka ainoa ! - Muutama syvällisempi lähdekirja olisi kotona. Ja koska Wikipedia antaa turhan niukkaa tietoa ja on kaikkien luettavissa, niin loikataanpa yli.



Tutkiskelin kuitenkin hieman reseptejä ja vinkkejä kiitospäivän aterialle. Löytyi kalkkunan paisto-ohjeita, kurpitsapiiraan samoin. Jälkimmäisiä keräilinkin jo Halloweenina vanhoista kirjoistani. Nyt nami-hiiri iski silmänsä jälkiruokiin, kuten aika usein. On hauska huomata, että 'kalkkuna' lautasella voikin olla hedelmistä koottu - vitamiinejä ja terveyttä - ja kaiken lisäksi hauskasti ! Hieman samaan tapaan, kuin 'terveys ja makeus' kulkevat käsikkäin sveitsiläisten porkkanakakussa; ruoka ja jälkiruoka yhdistyvät !

Lisää hauskuutta, ihania ohjeita ja ideoita tuon kuvan lisäksi löytyy tästä.

nami-hiiri

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

KIITOKSELLA KOMMENTISTASI !