10. toukokuuta 2017

Sveitsiläinen 'porkkanakakku'


Porkkanakakkua%20aamiaisena%201.jpg


porkkanakakkua%20aamiaisena%20.jpg

SIIRRETTY vanhasta blogista:

Lautasella vasemalta oikealle: punajuurijauhetta, erilaisia muotilla leikattuja porkkanakakkupalasia, nahistunut porkkana ruusuna, tuore tomaattikukka, kuivattua tyrnirouhetta ja syötävää kultapölyä!


Sveitsiläinen porkkanakakku eli 'Rüeblitorte' Aargausta 
4 keltuaista
200 g sokeria
½ sitruunan , mehu ja sen hienoksi raastettu kuori
300 g mehukkaita porkkanoita raastettuna
180 g mantelijauhetta
60 g hienoksi rouhittua hasselpähkinää
1 tl kanelia tai raastettua muskottia muskottia
ripaus suolaa
50 g kakkujauhoja tai maissijauhoja
½ tl leivinpulveria
3 valkuaista
20 g tomusokeria
voita ja hienoja korppujauhoja vuoan pintaan !

Kuorrutus, joko
1 rkl ’Kirschiä’ (kirsikkaviinaa) + 3 rkl vettä + 30 g  tomusokeria 
tai 
ainoastaan tomusokeria pintaan!

Vuoka  halkaisijaltaan 24 cm, esilämmitetty uuni 180°C, paistoaika  50-60 min.

  • Vaahdota keltuaiset, sokeri ja hienonnettu sitruunankuori.
  • Yhdistä toisessa kulhossa porkkanaraaste, mantelijauhe  ja hasselpähkinärouhe, jauhot, kaneli, suola, leivinpulveri – sekoita hyvin ja lisää keltuaisten joukkoon. - Mikäli porkkanat ovat kuivia, niin hieman porkkanasosetta joukkoon saa kakusta kostean ja mehukkaan.
  • Vaahdota valkuaiset ja tomusokeri jämäkäksi ja lisää varovasti  edellisten kanssa -  täytä vuoka ja paista kakku.
  • Kuorruta kakku tai laita pintaan vain pelkkä ‚sokeritomutus’, mutta älä unohda pieniä marsipaani porkkanoita.
  • Tips! Kakun saa juhlavammaksi, jos koristelee  sen reunan rouhituilla mantelilastuilla.

nami-hiiri

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

KIITOKSELLA KOMMENTISTASI !