

SIIRRETTY vanhasta blogista:
Lautasella vasemalta oikealle: punajuurijauhetta, erilaisia muotilla leikattuja porkkanakakkupalasia, nahistunut porkkana ruusuna, tuore tomaattikukka, kuivattua tyrnirouhetta ja syötävää kultapölyä!
Sveitsiläinen porkkanakakku eli 'Rüeblitorte' Aargausta
4 keltuaista
200 g sokeria
½ sitruunan , mehu ja sen hienoksi raastettu kuori
300 g mehukkaita porkkanoita raastettuna
180 g mantelijauhetta
60 g hienoksi rouhittua hasselpähkinää
1 tl kanelia tai raastettua muskottia muskottia
ripaus suolaa
50 g kakkujauhoja tai maissijauhoja
½ tl leivinpulveria
3 valkuaista
20 g tomusokeria
voita ja hienoja korppujauhoja vuoan pintaan !
Kuorrutus, joko
1 rkl ’Kirschiä’ (kirsikkaviinaa) + 3 rkl vettä + 30 g tomusokeria
tai
ainoastaan tomusokeria pintaan!
Vuoka halkaisijaltaan 24 cm, esilämmitetty uuni 180°C, paistoaika 50-60 min.
- Vaahdota keltuaiset, sokeri ja hienonnettu sitruunankuori.
- Yhdistä toisessa kulhossa porkkanaraaste, mantelijauhe ja hasselpähkinärouhe, jauhot, kaneli, suola, leivinpulveri – sekoita hyvin ja lisää keltuaisten joukkoon. - Mikäli porkkanat ovat kuivia, niin hieman porkkanasosetta joukkoon saa kakusta kostean ja mehukkaan.
- Vaahdota valkuaiset ja tomusokeri jämäkäksi ja lisää varovasti edellisten kanssa - täytä vuoka ja paista kakku.
- Kuorruta kakku tai laita pintaan vain pelkkä ‚sokeritomutus’, mutta älä unohda pieniä marsipaani porkkanoita.
- Tips! Kakun saa juhlavammaksi, jos koristelee sen reunan rouhituilla mantelilastuilla.
nami-hiiri
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
KIITOKSELLA KOMMENTISTASI !