Harmaa okran kyljessä. Teemana raidat / raidoitus, valitsin niihin sokerimassoista harmaan (valkoinen+musta) ja myös pian vanhenevan vahvan oranssin.
Kakkupohja pieneen vuokaan 14cm lev. ja kork reilu 7,5 cm:
2 munaa huoneenlämpöisinä
0,5 dl extra hienoasokeria
1 dl vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
TEE NÄIN:
° Vaahdota munat ja sokeri. paksuksi vaahdoksi.
° Sekoita kuivat aineet keskenään ja sihtaa puolet varovasti
munavaahdon joukkoon sekoittaen varovasti lastalla tai puuhaa
rukalla…ja tee samoin toiselle jauhopuoliskolle.
° Voitele ja korppujauhota vuoka tarvittaessa. ( Hiiri leikkaa irtopohjalle
pyöreän läpyskän ja käyttää valmiiksi leikattua 10 cm korkeaa ohutta leivontapaperirullan pätkää reunan suojana / Patisse Nederland B.V. )
° Kaada taikina vuokaan, kopauta pohjaa kevyesti työpöytään, ja tee ristiviilto taikinaan niin se kohoaa tasaisesti.
° Paista 175 -asteessa alatasolla n. 20 minuuttia, tarkista kypsyys kuitenkin tikulla.
° Leikkaa jäähtynyt pohja kahteen tai kolmeen kiekkoon.
° Kostuta tarvittaessa ( Hiiri ei kostuta, jos syö kakun yksin.
— Leikkasin kahtia ja laitoin väliin raikasta aiemmin keitettyä aprikoosimarmelaadia, johon lisäsit hieman makeaa karamellikastiketta
— Sivelin kakun päältä ja reunoilta kevyesti myös täytteellä.
— Päällystin kakun ohuella sokerimassalla ja pehmitin värillisiä massojen loppuja erilevyisiksi ja pituisiksi raidoiksi. 'Litistin' kaulimen kanssa ja asettelin pintaan - ilman elintarvikeliimaa, jota en käytä koskaan. Tarvittaessa saman asian ajaa esim. Drcor Writing Icing/Zucker-Schrift !
Millä olet kiinnittänyt nuo raidat tuohon päälle?
VastaaPoistaHelena - vastaan, että en millään ! En käytä elintarvike liimaa koskaan ja koska tein tämän vain kisaa varten ja syön itse.....
PoistaTarvittaessa pisara 'Writing Icing' -tuubista , niin kiinni on ja pysyy Ü!