28. maaliskuuta 2017

Hanhenmuna (uusinta)Ankanmuna%201%20.jpg

Ankanmuna%20%205%20.jpg


Pääsiäinen lähestyy. Ulkona on kevät, aurinko loistaa sinisellä taivaalla ja viinitarhojen keväiset puuhastelut meneillään. Hiiri pitää Joulusta ja sen tunnelmasta, mutta keltainen, kultainen Pääsiäinen lilan sävyineen on  monessa asiassa mieluisampi.

2013 / huhtikuu:

Hanhenmunassa riittää koristeltavaa ja maalattavaa pintaa neljä kertaa enemmän tavalliseen kananmunaan verrattuna. Ja mikä parasta, paksukuorisena ne eivät mene helposti rikki! Mutta tästä jäitte mukavat lukijani paitsi: kun hiiri avasi tiukkakorkkisen nonparellipurkin kantta..hupsista.....yksi toisensa jälkeen kieri kaatuneesta purkista iloisesti pöydän pinnalla kohti reunaa ja lopulta tekivät benji hyppyjä olohuoneen lattialla...olohuoneen iso ruokapöytä on hyvän korkuinen työskentelyyn ja tuoli mukava istua pitkäänkin... 

Ankanmuna%204%20.jpg

Ankanmunat soveltuvat leivontaan, kun muistaa, että yksi on puolitoista kertaa suurempi kananmunaa. Hiirenkolossa ei hanhenmunia paisteta, ei edes aamiaiseksi,  mutta koristellaan mieluusti. Kuoret tyhjennetään, puhdistetaan juoksevan veden alla ja askarrellaan pöytäkoristeiksi. -- Sitä vastoin hanhenmaksa on monelle herkkujen herkku, kevyesti pannulla pariloituna, rapean salaatin ja leivän kera. Pirteäksi piristeeksi nokare makeaa hyytelöä....kotimaan aarteista lakkaa tai Pariisista Fauchon gelée au Champagne. Kerrassaan hurmaavaa! -- Idea koristeluun: Emma Iivanaisen blogista.

nami-hiiri

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

KIITOKSELLA KOMMENTISTASI !