16. helmikuuta 2017

Pieni Da-Capo , nami-hiiren suuri rakkaus!


Pieni tarina tehdyn leipomuksen takana:
Hiiri on koko ikänsä ajan pitänyt yleisesti keltaisesta väristä, siitä hivenen tummemmasta, kuin sitruuna ja yhdistettynä Da-Capon makuun, sekä sen huonoon saatavuuten ulkomailla - ei liene tarvetta kertoa, että suklaasta on muodostunut ilman pakkomiellettä ’unelma’ makeannälän karkoittamiseksi! 

— Fazerin valikoimiin oli lisätty Da-Capo patukka keltaisessa paperikääreessä jo ennen hiiren syntymää,  välillä valmistus oli jopa lopetettu.Tuotantoon se palautettiin kuitenkin takaisin 1957…..nippelitieto jatkuu alenpana reseptin jälkeen. 

Tammikuussa hiiri sai Suomen tuliaisina muutaman suklaapatukan, helmikuussa tutuksi tulleelta tuntemattomalta leivontaystävältä saapui pala pusseja  kakkureseptin kera - ja kun helmikuun uusin SLY -kierros alkoi saapui suosikkisuklaata lisää…..
Harvoin on nami-hiirellä niin paljon Da-Capoja, että niistä raaskisi tehdä oikein kakun. nyt oli sellainen hetki koittanut!

Da-Capo -banaanikakku
10 annosta, noin 0,60 € /annos /resepti K-ruoka

taikina:
2 (n.350 g ) kypsää banaania
1 pss (130 g )Fazer Da-Capo Bites
100 g huoneenlämpöistä voita
1, 5 - 2 dl sokeria
2 huoneenlämpöistä kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
0,5 dl  sokeritonta kaakaojauhoa
1,5 tl vaniljasokeria (tai rommi-vaniljasokeria)
1,5 tl leivinjauhetta

paistovuoka n. 1l, mielellään suorakaide ( hiiren pitkulaiset ovat tosi pieniä leivoksille tai suuria puolitetulle taikinalle)
lisäksi hieman voita ja korppujauhoja  vuoan voiteluun

kuorrutus:
1 pss (130 g ) Fazer Da-Capo Bites
25 g voita

tee näin:
°  esilämmitä uuni 175  -asteiseksi.
°  Survo banaanit haarukalla.
Hienonna suklaapalat veitsellä rouheeksi.
°  Vaahdota huoneenlämpoinen voi ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen vatkaten.
°  Sekoita kuivat aineet ja siivilöi taikinaan. Kääntele lopuksi taikinan joukkoon banaanit ja suklaarouhe.
°  Levitä taikina pitkulaiseen voideltuun ja jauhotettuun vuokaan. Paista alatasolla 175° / noin 55-60 minuuttia.

°  Sulata kuorrutuksen suklaapalat ja voi miedolla lämmöllä kattilassa. Levitä suklaaseos hieman jäähtyneen kakun päälle. 
°  Koristele halutessasi suklaarouheella.



Nippeliä Fazerin Da-Caposta:
Vuodesta 1916 vuoteen 1939 Da-Capoja myytiin paperipäällysteisenä konvehtikaramellina. Da-Capo nimettiin musiikkitermin da capo (alusta uudelleen) mukaan, sillä se sai alkunsa kierrätysajatuksesta, kun laadunvalvonnassa virheellisiksi todetut liköörikonvehdit haluttiin saada käyttöön. Konvehdit sulatettiin ja seokseen lorautettiin mausteeksi Rhum Martiniqueta, joka tasoitti sopivasti liköörin makua. Suklaapatukkana Da-Capoja alettiin valmistaa vuonna 1949, ja vuonna 1957 myös kääreelliset konvehdit palasivat taas markkinoille. 

Alkoholin osuus tuotteessa on minimaalinen, sillä Da-Capo -massa keitetään 110-asteiseksi, jolloin suurin osa alkoholista haihtuu. Patukan sisältämä rommi saattaa kuitenkin vaikuttaa puhalluskokeeseen, jos se tehdään heti suklaan syömisen jälkeen.


Loppukevennykseksi: 
Keskellä Zürichiä on ravintola nimeltä Da Capo. Hiiri ei ole koskaan siellä käynyt. Mutta äskettäin nähtyään muutamat kuvat Fazerin Da-Capon kääreen väreihin soinnutetusta sisustuksesta, keltaisen ja ruskean yhdistelmästä…heräsi mielenkiinto, sinne tulee mahdollisesti poikettua Ü.

Erikoiset halikiitokset: 
°  Salainen  vielä tuntematon LY kierroksella 38
°  Ihana huomaavainen Helena -leivontaystävä 
°  Hyödyllisiä erikokoisia Eskimo -kakkupapereita  lähettänyt SLY30 kierroksen salainen pari!





.....makeaa rakkautta pitkin päivää siivu siivulta !

8 kommenttia:

  1. Ihanaa, sinä kokeilit ohjetta :) Eikä yhtään kestä kiitellä, ison työn sinä aina emona teet ja on ihan reilua, että sinäkin saat jotain kiitokseksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Iloista mieltä molemmn puolin ja uudemmasti - Helena - suuri kiitos!
      Vielä nami-hiiri tekee jonain päivänä toisen puolikkaan reseptistä ...pitkulaiseen kapeaan leivosvuokaan.

      Poista
  2. Vaikuttaa herrrrkulliselta reseptiltä 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kakku oli tosi herkullista - LeenaS !
      Ihanaa, kun poikkesit...olet usein mielessä, kun istun mm. junassa saamani kassin kanssa päivän pituisille retkille!

      Poista
  3. ��Kiitoksella �� ��Emo ��

    VastaaPoista
  4. OI että, on taatusti hyvää kakkua! Pitääkin ottaa resepti talteen. Da caposta tykkään minäkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, Tita ja tosi kivaa, kun piipahdit täällä!

      Da-Capo on parhainta sellaisenaan, mutta kun sitä tippuu runsaasti postiluukusta, niin innostaa kokeiluun Ü. Tämä resepti ylitti odotukset!
      Suosittelen!

      Poista

KIITOKSELLA KOMMENTISTASI !