6. marraskuuta 2016

Jälkiruokana mousseleivos



SUKLAAMOUSSE

170g taloussuklaata
4 keltuaista
4 valkuaista
1 dl kuohukermaa
( sokeritonta kaakaota )

Sulata suklaa vesihauteessa ja jäähdytä.
Erottele keltuaiset ja valkuaiset.
Lisää keltuaiset haaleaan suklaaseen.
Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää ne suklaaseokseen.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita seokseen. ( Halutessasi ota osa moussesta
                toiseen kulhoon ja lisää kaakaojauhetta  värieron saamiseksi.)
Kaada mousse (vuorotellen tummaa ja vaaleampaa) joko suoraan annoskulhoihin
                tai tarjoiluastiaan ja jäähdytä jääkaapissa  ainakin pari tuntia.


Tämä blogin "Jauhot suussa" ohjeen nami-hiiri  on testannut usein, toimii hyvin. Makuasia, josko on  ihan  sitä maailman parasta, mutta makoisaa kumminkin! Hiirenkolossa suklaamassa joutuu miltei poikkeuksetta rengasformuun keksin päälle. 

Ylemmässä kuvassa on samaa renkaalla tehtyä moussea juhlavammassa seurassa - valkoista suklaamassaa, italialaista syötävää lehtihopeaa, sekä hollantilaisia mansikoita, vienoa tuoksua salvian lehdistä.

nami-hiiri

4 kommenttia:

  1. Oih, näyttää ja kuulostaa superherkulliselta! Tämän painan mieleen vastaisuuden varalle. Lehtihopea kuulostaa ylelliseltä. Sitä se varmasti onkin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksella - Leena-muori - kommentistasi!
      Tämä on pettämätön resepti.
      Huomenna on tarkoitus kokeilla Hestonin (Blumenthal) hauskaa reseptiä: 70% suklaata ja vettä, niitä vain ohjeen mukaan vispaamalla syntyy kuin syntyykin suklaamoussea!

      Poista
  2. Nam! Herkullisen näköiset. :p

    VastaaPoista

KIITOKSELLA KOMMENTISTASI !