31. lokakuuta 2016

Kuka rikkoi lasiruudun ?


sokerilasi%201.jpg 

sokerilasi%20%202.jpg

Nami-hiiri oli lukenut aiemmin kesällä vanhoista lehdistä vuodelta 2011, että sokerista voisi tehdä makeaa 'lasia' leipomuksiin. Nyt, kun MAKU -lehden nettisivuille on ilmestynyt Emma Iivanaisen Halloween leipomukset, niin hiiri muisti Martha Stewardin ohjeen ja päätti kokeilla. Hiiri tunnustaa, että kokeilu piti suorittaa kahdesti, kun tapahtui mittausvirhe. Muutoin ohje toimii mallikkaasti. 'Sokerilasista' tuli hieman ranskalaistyylinen, jossa on pieniä ilmakuplia. Hiiri pitää niistä oikeassakin lasissa. - Nami-hiiri on kokeilunhaluinen...'jäätä' on myös kokeiltu aikoinaan itävaltalaisen mestarin opasteilla.

 ’sokerilasi’ / The Caramel, broken glass 

1/2 cups granulated sugar -> 125 ml  hienoa sokeria
1/4 cup water -> 60 ml vettä
 • Mittaa aineet teräskattilaan ja nosta liedelle kiehumaan , sekoita kunnes seos alkaa kiehua.
 • Anna kiehua 1min ja laske lämpö sitten puoleen, anna kuplia hiljakseen sekoittamatta n. 12 min.
 • Alkuperäisessä ohjeessa mainittiin: kun sokeriseoksen reuna alkaa kellertää kaada seos leivinpaperoidulle uunipellille ja levitä nopeasti massa teräslastalla nopein vedoin ohueksi levyksi . (Hiiren sokeri ei kellertänyt mistään, mutta 12 min kupliminen oli ajallisesti just', eikä melkein.)
 • Anna kovettua rauhassa…..olet onnistunut, jos pinta ei ole tahmea.
 • Ota uunipellistä kaksin käsin ja pudota tasolle pieneltä korkeudelta, niin sokerilasi rikkoutuu !

Tämä oli aikoinaan hauska kokeilu ja hiiri on sitä tehnyt onnistuneesti aina silloin tällöin talvisiin leipomuksiin. Isot pinnat koristeina toimivat hyvin, mutta murusina ei hiiri suosittele...makeaa tosi, mutta huolimattomasti haukatessa saattaa olla' terävä' ennenkuin sulaa.

nami-hiiri

4 kommenttia:

 1. Tätä kyllä pitää kokeilla! Sulaakohan piankin jos kakkuun laittaa pari levyä pystyyn, koristeeksi.. Sunnuntain isänpäiväkakkua suunnitellessa tulit mieleeni ja löysinkin uuden blogisi! :) Mukavaa talvea ja joulun odotusta sinulle <3

  VastaaPoista
 2. Voi, miten hauskaa, että 🐭 muistui mieleesi!
  Ei ainakaan muffinssien pinnassa kreemin päällä sulanneet, joita jäi aamusta iltakahvillekin. Kaikkea hyvää myös Puolukkapolulle!

  VastaaPoista
 3. Hui. Kummitusko sen lasin rikkoi. Ihan oikealta lasilta näyttää. Hauska kun tällaisia keksitään.

  VastaaPoista
 4. Tämä oli tosi hauska kokeilu useampana Böö -päivänä Martha Stewartin reseptistä, myös Emma Iivanainen on sitä tehnyt kuppikakkuihin koristeeksi. Toisinaan pinta jää tahmeaksi, eikä toimi.....venyy vain Ö

  VastaaPoista

KIITOKSELLA KOMMENTISTASI !