UUNIOMENAT PÄHKINÄKAKUSSA
Keski-Euroopan maiden maukas herkku
VALITSE tasakokoisia hapokkkaita omenia uunipellin/vuoan tarvitsema määrä
Omenoiden täyte
(resepti 9:lle pienehkölle)):
(resepti 9:lle pienehkölle)):
100-150 g hasselpähkinää rouhittuna
1 tl kanelia
60 g juoksevaa hunajaa tai makusiirappia
60 g huoneenlämpöistä voita
raasta jääkaapissa yön yli ollutta marsipaania seokseen
Taikina /25cmx25cm
(huomioi määrissä käyttämäsi paistovuoan koko):
(huomioi määrissä käyttämäsi paistovuoan koko):
200 g pehmeää voita
100-125 g sokeria
1 rkl vaniljasokeria tai muuta maustettua sokeria
3-4 kananmunaa
150-200 g (tummia)vehnäjauhoja
100g hasselpähkinärouhetta
2-3 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
1 hyppysellinen jauhettua neilikkaa
1 ripaus suolaa
TEE NÄIN:
Kuumenna uuni 175 asteeseen.
Pese omenat, kuivaa ja leikkaa omenille ensin ’hattu’ ja poista sitten omenaporalla tms. siemenkodat rikkomatta omenan pohjaa ja suurenna koloa halutessasi, mutta varo halkeamia pohjassa tai laidoissa, ettei täyte valu paiston aikana ! Sekoita murskatut pähkinät, kaneli, hunaja ja voi seokseksi, lisää marsipaaniraaste ja sekoita.
Täytä omenat seoksella ja laita pystyyn avoimeen rypistettyyn folionyyttiin ja paista noin 15-20 min. ja anna jäähtyä.
Vuoraa pieni uunipelti/neliö irtopohjavuoka tai muu paistovuoka (huomioi omenien ja taikinan määrä) leivinpaperilla.
Vaahdota voi, sokeri ja mausteinen sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Sekoita joukkoon kananmunat yksi kerrallaan hyvin vatkaten.
Yhdistä toisessa kulhossa kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoseokseen reippaasti käännellen.
Kaada taikinasta 1/3 osa paperoituun vuokaan. Asettele esipaistetut omenat taikinan päälle tasaisin välein. Lusikoi loput taikinasta vuokaan, niin että se peittää omenia, mutta hatut näkyvät.
Paista kakkua 175 asteessa noin 30-40 minuuttia. Tee tikkukoe ja jatka paistamista, peitä paistos tarvittaessa foliolla ettei tummu liikaa tai hatut pala !
Ota vuoka uunista ja anna jäähtyä.
Poista paistos leivinpaperin avulla vuoasta ja sirottele tomusokeria halutulla tavalla.
VinkVink:
Paistos muuntautuu hyvinkin juhlavaksi tarjoiltaessa jäätelön, vanilja- tai puolukkakastikkeella.
Saman pähkinäisen kakun voi valmistaa pienistä päärynöistä ...ja taas on uutta ilmettä tarjoiluun!
nami-hiiri
____________________________________________________
Leivontafoorumi syyskuu / Uuniomenat pähkinäkakussa / nami-hiiri
4. Uuniomenat pähkinäkakussa: hauska idea
4. Uuniomenat pähkinäkakussa: erikoinen, aion testata, kakku näyttää mehevältä.
.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
KIITOKSELLA KOMMENTISTASI !