16. lokakuuta 2016

Kastanjakakku italialaisittain


Italialainen kastanjakakku:

noin 600 g  jalokastanjoita tai 200 g valmista sosetta (sis. yleensä sokeria, joten vähennä reseptin sokeria)

100 -150 g sokeria  ( käytin kookossokria )
3 keltuaista
100 g pehmeää voita tai  kirkastettua *
100 g mantelijauhoja

( 1/2  biositruuna, mehu ja raastettu kuori  tai 4 rkl Grappa tai Kirsch ) 

n. 60 g tummaa suklaarouhetta
muutama saksanpähkinä 5 kpl karkeana rouheena

3 munanvalkuaista + 1 ripaus suolaa 

tomusokeria koristeluun tai kastanjapyre pursotusta

Irtopohjavuoka 26 cm halkaisijaltaan, laita pohjaan leivinpaperi tai pergamiinipaperi voitele reunat kevyesti

Paista esilämmitetyssä  180 -asteisessa uunissa, keskitasolla noin 30-40 min.

TEE NÄIN:

Jos teet pyreen itse, niin valikoi suuria, kiiltäviä, kovia jalokastanjoita ja keitä ne kypsiksi kevyesti suolalla maustetussa vedessä (reilut puolisen tuntia). Kuori ne. Laita kuoritut kastanjat tehosekoittimeen ja anna käydä täydellä teholla, kunnes olet saanut niistä kastanjasosetta.

Vatkaa yhdessä kulhossa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi, (Jos haluat oikein hienostella käytä ensin kookossokeri tehosekoittimessa, täydellä teholla, jotta siitä tulee hienompaa.)

Toisessa kulhossa vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. (Valitse sopiva uhri, joka suostuu koekaniiniksi -  valkuaisvaahto on valmista, kun valkuaiskulhon voi nostaa koekaniinin pään päälle ja kääntää ylösalaisin, ja valkuaiset pysyvät kulhon pohjalla… Jos koe epäonnistuu pese koekaniini ja vatkaa uudet valkuaiset!

Lisää keltuais-sokeri kulhoon kastanjasose, sulatettu, jäähtynyt voi (hiiri käytti   kirkastettua voita, jonka olin juuri valmistanut, joten se oli vielä nestemmäistä) ja mantelijauhot. Sekoita hyvin ja yhdistä lopuksi seokseen valkuaisvaahto varovasti puulastalla ylhäältä alaspäin käännellen.

Kaada taikina voideltuun, korppujahoilla jauhotettuun vuokaan ja paista 180 asteisessa uunissa noin 30- 40 minuuttia.

Hienonna suklaa ja pähkinät karkeaksi rouheeksi. Noin kymmenen minuuttia ennen kuin kakku on kypsä, ripottele kakun päälle suklaa-pähkinärouhe ja anna vielä paistua kymmenisen minuuttia, kunnes suklaa on sulanut ja pähkinät paahtuneet tuoksuviksi.

VINK-VINK: Hiiren kakku...koristelun voi tehdä myös tomusokerilla ja pursotetulla kastanjasoseella tai kermalla!


* linkki kirkastettu voi: Kotikokki
nami-hiiri

2 kommenttia:

  1. Kaunis pikku kakku kauniilla vadilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos - minttu - kommentistasi......taas jaksaa kokeilla jotain uutta !
      Hugs,
      n-h

      Poista

KIITOKSELLA KOMMENTISTASI !