9. elokuuta 2016

Suomalaisen leivän maku

Puikula%20%3A%20Fazer%20.jpg,
Fazer 'Puikula'

Maalahden%20limppu%20.jpgCafe%20Pos3%20Porvoo%20.jpg

Tämä leipä ei esittelyjä kaipaa, mutta postaus tulee myöhemmin miten hiiri sitä söi !  Vieressä ihan uusi tuttavuus hiirenkolossa.....ostaessa vielä lämmin mallasleipä. 

makeisia%20.jpgLumene%20.jpg

Tässä kuvassa ei ole leipää, vaikka nami-hiiri tuntuu syövän suklaata kuin leipää.....Vieressä ulkoisesti käytettävää, laadukasta "Lumene" ravinnetta 'siloposkiin', sekä mielen ehdotonta piristettä, joka pitää nami-hiiren tekemisen vireessä - suomen kieltä resepteinä! 

Tämän kesän ehdoton huipentuma oli vierailu pojantyttären rippijuhlissa viikko sitten. Miten aika onkaan vuosissa lentänyt. Toki olemme tavanneet ja matkustaneetkin yhdessä eri maissa, lähellä ja kaukana, joten etämummi on saanut osittain seurata lapsenlapsensa, hymyä säteilevän vauvan kehitystä ja kasvua livenä, näinä kuluneina vuosina. Sukkasillaan ollessamme joutuu hiiri katsomaan ylöspäin ja ihan mielellään, nähdäksen sievät hymyilevät kasvot!  Aina on ollut ihan oikeasti tosi hauskaa! Ja milloin ei olla tavattu, niin jatkuvasti kehittynyt teknologia on astunut avuksemme eri muodoissaan. Hiiri ei ole tuntenut matkalaukkumummina syyllisyyttä tai potenut erityistä koti-ikävää asuessaan ulkomailla. Ulkosuomalaiselle itse Suomi ja suomalaisuus ovat läsnä päivittäin!

Lokakuussa vuonna 2010 nami-hiiri kirjoitti SLY12 postauksessaan näin, eikä siihen ole tullut juurikaan muutoksia:
”Joitain asioita on ulkosuomalaisen unohdettava kotimaahan. Asioita, joille ei korvikkeita maailmalla löydy ajankaan kanssa.  Makumuisti ei mahdollisesti dementoidu kaiketi koskaan. Yksi on lakkamarja ja toinen juuri tuo postissa saapunut Kouvolan musta, pehmeä lakritsi. Ja se kolmas asia on tummat leivät. Niitä kaikkia ilman voi elää, mutta mikä riemu syntyykään niitä kohdatessaan!”

nami-hiiri SveitsissäCompliments%20.jpgPariisin%20Ville%20%20%E2%85%9D-16%20.jpKuminaleip%C3%A4%C3%A4%20.jpg

Elokuussa nami-hiiri Porvoossa 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

KIITOKSELLA KOMMENTISTASI !