Mainoslehtisen houkuttelemana syntyi pieniä nami-hiirelle soveltuvia jäätelöpuikkoja espresson kanssa nautittavaksi. Samalla sai käytettyä vajaan "Eis Wunder" -pullon pois, sekä rouheita ja nonparelleja, joita kertyy purnukoihin.
YKSINKERTAINEN JÄÄTELÖPUIKKKO
500 g Mascarponea
50 g murukahvia
1,5 dl kermaa
80 g tomusokeria
100 -125 g tummaa suklaakuorrutusta
2 rkl paahdettuja mantelitikkuja tai -lastuja
suklaahelmiä, krokannttimurua, nonparellejä yms. maun mukaan koristeluun
pieniä jäätelötikkuja
Lehtisen ohjetta seuraten:
Ensin sekotin Mascarpooneen murukahvia ja panin rasian pakkaseen.
Parin tunnin päästä nostin pakasterasian työpöydälle ja annoin sisällön hieman pehmetä, että sain sekoitettua valmiiksi vaahdotetun kerma-tomusokeriseoksen mukavasti sekaan.
Pursotin massan pieniin muotteihin, tikutin ja laitoin pakkaseen yöksi.
Paikallisten tyyli:
Kiehauttavat mascarpoonen ja 50 g kahvipapuja, jäähdyttävät, siivilöivät pavut pois ja laittavat seoksen pakkaseen. Ohje jatkuu muutoin samoin. - Kun murukahvi on karkeaa murua, eikä hienoä pölyä, niin minusta saadaan parempi lopputulos. Kokeilin molempia.
Aamulla keitin espressoa....ja ei kun nauttimaan parvekkeen aamuaurinkoon !
nami-hiiri
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
KIITOKSELLA KOMMENTISTASI !