SLY34%20maaliskuu%201%20.jpg
SLY34%20maalis%202%20.jpg

Maaliskuun sly pakettiin oli parini erikseen askarrellut muutamat reseptit. Tässä kokeiltuna kotimainen Pirkka -resepti saksalaisilla, sekä sveitsiläisillä aineksilla hiirimäisesti resepti puolitettuna. (alla kuitenkin oikea reseptin annostus)
SUKLAINEN PÄÄSIÄISKAKKU 12 ANNOSTA, VALMISTUS 30-60 MIN JA HINTA N. 0,70€ /ANNOS
125 g Pirkka leivontamargariinia (voita
125 g tummaa leivontasuklaata
2 kananmunaa
2,5 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 rkl Pirkka kaakaojauhetta
1 dl Pirkka mantelirouhetta

lisäksi: 
1 tlk (2 dl) Pirkka vispikermaa 
1 rs (180 g) Pirkka appelsiinituorejuustoa  
itse tehty naturel Philadelphia tuorejuustosta ja raastetusta appelsiininkuoresta)
0,5 dl tomusokeria

koristeeksi:
1 Pirkka syöntikypsä mango
1 dl tummia viinirypäleitä (mustikoita)
tomusokeria
sitruunamelissan lehtiä

TEE NÄIN:
  • Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka halkaisijaltaan 24 cm.
  • Laita uuni lämpenemään 175°C.
  • Sulata margariini kasarissa miedolla lämmöllä. Rouhi suklaa karkeaksi. Nosta kasari liedeltä ja lisää suklaarouhe rasvan joukkoon. Sekoita kunnes suklaa on sulanut.
  • Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja kaakaojauhe keskenään. 
  • Sekoita rasvasuklaaseos munavaahtoon. lisää sitten jauhoseos siivilän läpi taikinan ja sekoita lopuksi joukkoon vielä mantelirouhe.
  • Levitä taikina  vuokaan ja paista 175 -asteisen uunin alatasolla noin 20-25 minuuttia. Kakun on tarkoitus jäädä sisältä hiukka taikinamaiseksi ja painua hieman litteäksi.
  • Anna kakun jäähtyä vuoassa, ennenkuin siirrät sen tasapohjaiselle vadille. Jähdytä kakku kylmäksi.
  • Vatkaa kylmä kerma löysäksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon tuorejuusto ja tomusokeri. Levitä seos kylmälle kakulle. 
  • Koristele torttu tuoreella mangolla, viinirypäleillä ja sitruunamelissan lehdillä juuri ennen tarjoilua....sirottele hieman tomusokeria pintaa ja tarjoile kahvin kanssa!

SLY34%20suklaakakku%203%20.jpg


Pirkan käyttämä termi 'täsmälääkettä suklaahimoon', vaikuttaa hyvinkin tarkasti halutulla tavalla!! Kakku oli mukavan kosteahko, ei kuiva joten sen suklainen luonne oli tosiaankin kohdallaan...hieman alas painunut keskeltä.
nami-hiiri