Marketista löytyi valkoista, sekä vihreää parsaa. Hiiri pitää enemmän vihreästä. Kaapissa oli erivärisiä porkkanoita. Ne hiiri oli ostanut aiemmin ja popsinut osan raasteena. Koirakaverin ihana emäntä, jonka nami-hiiri mieluusti kertoo olevan ikiomaa designea - oli tuonut tuliaisia Ranskasta. Niiden toimivuutta on nyt testattu.
Vanha ”Kauneus ja Terveys” -lehden parsapiirakka saa veden kielelle jo pelkästä ajatuksesta. Mainittakoon vielä erikseen, että se on gluteeniton ja laktoositon ja valmistuu suhteellisen nopeasti.
KEVÄINEN PARSAPIIRAKKA
8 annosta, valmistusaika 10min. + paisto 30 min.
Pohjataikina:
100 g laktoositonta voita tai margariinia
3 dl gluteenittomia jauhoja, esimerkiksi Spelt-täysjyväjauhoja
(1 tl psyllium-jauhetta)
¼ tl suolaa
2 rkl kylmää vettä
Täyte:
noin 1 kg tuoretta, vihreää parsaa
vettä
½ tl sokeria
1 tl suolaa
4 kananmunaa
2 dl laktoositonta kevytkermaa
¼ tl mustapippuria
¼ tl suolaa
1. Nypi rasva, jauhot ja suola muruseokseksi. Jos käytät leivonnaisten kuohkeutta parantavaa psyllium-jauhetta, lisää se jauhojen sekaan. Lisää vesi ja sekoita taikina. Anna taikinan levähtää hetki jääkaapissa.
2. Kuori sillä aikaa parsat ja keitä niitä noin 3 minuuttia suolalla ja sokerilla maustetussa runsaassa vedessä. Kaada parsat siivilään.
3. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille (halkaisija noin 25 cm tai suorakaiteen muotoinen 15 x 30 cm).
4. Lado parsat piirakkapohjalle. Sekoita kananmunat ja kerma ja mausta seos mustapippurilla ja suolalla. Kaada seos parsojen päälle vuokaan.
5. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes pinta hyytyy ja saa väriä.
Suosittelen ison piirakan paistoa irtopohjavuoassa.
Lahjavuoan ulkoiset mitat ovat: 13 cm x 18 cm x 4 cm, joten hiiri pienenteli reseptiä vuokaan ja itselleen sopivaksi. Kiitokseksi tuli hieman koristeltua…….porkkanakukkia, chicorinon irtolehtiä.
nami-hiiri
Uusien vuokien perhekuva. Kuvassa takana ison pyöreän vuoan ulkohalkaisija on 16 cm ja edessä olevan pienemmän suorakaiteen 9 cm x 12 cm x 4 cm. ( Isommassa se piirakka.) Mukaan pakettiin oli päässyt pari uutta 'tic tac' -makuakin persikka-sitruuna ja 'meloni-mojito'. Italialaisilla pastilleilla on vanha oma erityinen tarinansa perheen kesken.
nami-hiiri
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
KIITOKSELLA KOMMENTISTASI !