ITALIALAINEN KAKKUPOHJA:
300 g vehnäjauhoja
250 g sokeria (=n.3dl)
3 kananmunaa
1 sitruna - mehu ja raastettu kuori
1 pieni lasillinen eli 1,25dl (oliivi)öljyä - tai reilu 100 gr sulaa voita
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 pieni lasillinen maitoa
ripaus suolaa
500 g kuorittua raparperia pilkottuna
1 dl vettä
250 g marmelaadi-hillosokeria
20 g tuoretta minttua silputtuna
KAKKUPOHJA tee näin:
- Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi.
- Sekoita leivinjauhe, vaniljasokeri ja ripaus suolaa vehnäjauhoihin ja lisää jauhoseos vaahtoon vuorotellen nesteiden ja rasvan kanssa.
- Lisää hyvin pestyn sitruunan raastettu kuori taikinaan ja sekoita tasaiseksi.
- Kaada taikina voideltuun ja (korppu)jauhotettuun kulmikkaaseen kakkuvuokaan. Paista 180C/ 170C-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 40 min. - On yleensä kypsä, hiirellä on kiertoilma, mutta hyvä tehdä tikkukoe.
- Jäähdytä pohja ritilän päällä ja leikkaa sitten kolmeksi kiekoksi.
- Levitä väleihin lempihilloasi tai kreemiä. - Hillokerroksiin ripottelin hieman Fazerin Marianne Cruchia päälle.
KORISTELU:
- Tämän kakun sivelin paseeratulla raparperihillolla, koska päällystin sen valkoisella kaulittavalla sokerimassalla.
- Kondiittorisokerista sulatettu jäähelmiä uunissa.
- Tomusokeria kevyesti ja marketin bioruusu Wiltonin kukkaputkessa/kakkumaljakossa.
nami-hiiri
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
KIITOKSELLA KOMMENTISTASI !