Lf%20tammikuu%202016%203%20.jpg


ITALIALAINEN KAKKUPOHJA:

300 g vehnäjauhoja
250 g sokeria (=n.3dl)
3 kananmunaa
1 sitruna  - mehu ja raastettu kuori
1 pieni lasillinen eli 1,25dl (oliivi)öljyä -  tai reilu 100 gr sulaa voita
1,5 tl leivinjauhetta 
1 tl vaniljasokeria
1 pieni lasillinen maitoa
ripaus suolaa



500 g kuorittua raparperia pilkottuna
1 dl vettä
250 g marmelaadi-hillosokeria
20 g tuoretta minttua silputtuna


KAKKUPOHJA tee näin:

  • Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. 
  • Sekoita leivinjauhe, vaniljasokeri ja ripaus suolaa vehnäjauhoihin ja lisää jauhoseos vaahtoon vuorotellen nesteiden ja rasvan kanssa.

  • Lisää hyvin pestyn sitruunan raastettu kuori taikinaan ja sekoita tasaiseksi. 
  • Kaada taikina voideltuun ja (korppu)jauhotettuun kulmikkaaseen kakkuvuokaan. Paista 180C/ 170C-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 40 min. - On yleensä kypsä, hiirellä on kiertoilma,  mutta hyvä tehdä tikkukoe.
  • Jäähdytä pohja ritilän päällä ja leikkaa sitten kolmeksi kiekoksi.
  • Levitä väleihin lempihilloasi tai kreemiä. - Hillokerroksiin ripottelin hieman Fazerin Marianne Cruchia päälle.

Lf%20tammikuu%202016%20.jpg


KORISTELU:

  • Tämän kakun sivelin paseeratulla raparperihillolla, koska päällystin sen valkoisella kaulittavalla sokerimassalla.
  • Kondiittorisokerista sulatettu jäähelmiä uunissa. 
  • Tomusokeria kevyesti ja  marketin bioruusu Wiltonin kukkaputkessa/kakkumaljakossa.

nami-hiiri