Rosolli%20%26%20puolikas%20kananmuna.jpg

ROSOLLIA  KANANMUNAN PUOLIKKAALLA,  alkuperäinen resepti MAKU-lehti 06/2010

1 kpl keitettyä perunaa
1 kpl keitettyä porkkanaa
1 kpl punajuurta (keitettynä)
1/2 kpl maustekurkkuja
1/2 kpl omenaa
1/2 kpl sipulia

KASTIKE:
1 dl kuohukermaa
1/2 tl väkiviinaetikkaa
1/4 tl suolaa
1/4 tl sokeria
1/4 tl mustapippuria

LISÄKSI:
10 kpl keitettyä munaa
50 g rucolaa koristeeksi tai jotain muuta tuoretta yrttiä

TEE NÄIN 
  • Leikkaa peruna, porkkana, punajuuri, kurkku ja omena pieniksi kuutioiksi. Hienonna sipuli. Sekoita palat keskenään.
  • Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon etikka, mausteet ja tilkka punajuuren punaista keitinlientä.
  • Kuori munat ja leikkaa puoliksi. Nostele jokaiselle munan puolikkaalle rosollia keoksi ja päälle kastiketta. Koristele rosollilla täytetyt munat rucolan lehdillä.

VINKITYSTÄ:
Voit poistaa munan puolikkaista keltuaiset, jolloin rosollia mahtuu koloihin enemmän. Halutessasi voit paloitella keltuaiset rosollin joukkoon.

Hiiri ei löytänyt kaupasta punajuuria, paitsi tietty säilöttyjä, mutta niitä ei hiiri nyt halunnut. Punainen Red Love omena antoi väriä ja vajaa 1 tl punajuurijauhetta 'väritti'  kerman sopivasti. Muutama puolukka hillopurkista ...ja 'joulun odotusrosolli', se oli siinä. Tulos oli makoisaa lounaaksi ja loppu iltapalaksi.

Välttämättä näin arkena tarjoilulautanen ei koristeluja kaipaa, mutta turhamainen nami-hiiri koristeli kultapölyllä ja aiemmin tehdyillä tähdillä.


nami-hiiri