Kirveli%20%26%20kurkku%202.jpg

KYLMÄ KURKKUKEITTO kuumaan päivään, kuudelle 

3 hyvin pestyä salaattikurkkua
6 dl vähärasvaista luonnonjugurttia
4 dl  maitoa, lisää tarvittaessa dl tai puolikas
inkivääriä
suolaa
mustapippuria myllystä

Tilli-kermatyyny

2 dl paksua kermaa
1 rkl hakattua tilliä  - hiiri laittoi ½ rkl tuoretta, revittyä kirveliä
1 valkosipulin raastettu kynsi
suolaa
mustapippuria myllystä

Koristelu: ohuella kurkkusuikaleella ja kirvelin oksalla tai tillillä, jos sitä käytettiin keitossa!
Lisäksi tarvitaan: syvä katelautanen ja jäämurskaa

Kirveli%20%26%20kurkku%201.jpg

° Pese kurkut hyvin ja leikkaa kahtia, pilko pieniksi. 
° Laita astiaan kurkkusilppu, jugurtti ja maito - hiiri käytti sauvasekoitinta - ja lisää mausteet, sekoita, tarkista maku.

° Vispaa kerma paksuksi vaahdoksi, lisää yrttimauste, suola, sekä pippuri ja tarkista maku.

° Murskaa jäitä ja laita  syvälle lautanen jäämurskaa ja keskelle sopiva pienempi lasikulho/tuplalasi tms. keitoa varten . 

° Annostele ja koristele lautasen reuna.

° Maustetun 'kermatyynyn' voi laittaa hyvin lusikkaan valmiiksi (katso hiiren sovellutusta) . Kuka ei sitä halua, niin voi aina kipata alimman lautasen reunalle.

nami-hiiri


*Maustekirvelissä on paljon A- ja C-vitamiinia, joten on suositeltavaa käyttää kirveliä tuoreena. Maustekirveli kuuluu ranskalaisen keittiön fines herbes-maustesekoitukseen. Kirveli soveltuu munakkaiden ja kasvisruokien maustamiseen sekä voimakkaiden yrttien läpitunkevan maun miedontamiseen. Mietona mausteena kirveli tarvitsee seurakseen liharuokien maustamiseen voimakkaamman yrtin. Kirveliä käytetään persiljan tavoin. Myös keittoihin, perunaruokiin, salaatteihin ja sieniruokiin kirveli sopii mausteeksi. Makeisiin jälkiruokiin, kuten hedelmäsalaatteihin ja kiisseleihin sekä juomiin (esim. simaan) kirveli on erinomainen mauste.
Lisätty ma 20.07.-15:                 Päivän aamupalakokeilu ja nauttimisen odotus !
Avocado%20aamu%202%20.jpg
Sunnuntain aamu oli alkanut avokadoruusun tekemisellä. Ei se ihan onnistunut, mutta nami-hiiri ei tapaa syystellä ketään ja mistään epäonnistumisiaan....mutta hedelmä olisi voinut olla kyllä astetta raaempi ! Itse valitsin ja sillä mentiin ensimmäinen kokeilu. Kaapissa on nyt jo uusi avokado odottamassa. Nyt  on kuori sileämpi ja vihreämpi. Kotikadun nyyttäri-idealla toimiva kesäjuhla on elokuun lopussa, jos sinne .........
Tuo kuvan Pistacchio pullo on syy siihen, että hiiri nautti tämän aamiaisensa monen tunnin viiveellä...banaanin ja kahvikupposen voimalla vasta klo 12! Ei nami-hiiri miettinyt 20cl pullosta lasiinsa kaataa, vaan pirskotella hieman lautaselleen tuota likööriä pullosta, vol. 17% ! Sisältö antaa makua vielä moneen jälkiruokaan, leipomukseen mihin mantelinen pistaasimaku sopii......
n-h