laventeli%201.jpg
Laventeli-Limejuustokakku 
75 g voita
250 g Laventeli murokeksejä * hiiri käytti Fazerin valmista muruseosta 
...........
2 rkl laventelisokeria
600 g maustamatonta tuorejuustoa
1 sitruunan raastettu kuori , hiiren kakussa  kahden pienen limetin kuoriraaste
1 vaniljatangon sisus 
...............
5 dl kuohukerma
75 g tomusokeria
Koristeluun: laventelin kukintoja, Fazerin valkosuklaata rouhittuna


  • Tee murupohja valmiiksi irtopohjaiseen 'suosikkivuokaasi'. Taputtele tasaiseksi…ja laita reunakalvo vuokaan, jos käytät.
  • Laita maustamaton tuorejuusto suureen kulhoon, lisää kulhoon Laventelisokeri ja raasta joukkoon, hyvin pesty  sitruunan kuori.  Puolita vaniljatanko, lisää siemenet myös tuorejuustomassaan.  Sekoita hyvin, että juusto ja mausteet sekoittuvat.
  • Kaada kuohukerma toiseen kulhoon ja lisää joukkoon tomusokeri. Vatkaa nämä yhdessä lähes tuorejuustomassan kaltaiseksi paksuksi 'vaahdoksi'. Yhdistä varovasti sekoittaen kerma ja juusto seokset. 
  • Kaada koko seos murupohjan päälle, painele massaa varovasti lastalla/lusikan pohjalla alaspäin, jotta mahdolliset koloset katoaa.
  • Peitä juustokakku kelmulla ja laita hyytymään joko jääkaappiin noin 4:ksi tunniksi tai jos kakun maisteluun on hoppu, niin pakastimeen 40 minuutiksi.
  • Ennen tarjoilua anna kakun seistä normaalissa huoneenlämmössä 8-10 minuuttia niin, että kakun voi helposti poistaa formusta ja koristella.
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
Itsetehdyt 'Laventelikeksit' *
 250 g vehnäjauhoja
 75 g Laventelihienosokeria
175 g voita
 ( 100 g valkosuklaata -  murupohjan keksit eivät tarvitse välttämättä suklaata ! )
laventeli%202.jpg
Eilen nami-hiiri oikeasti ärsyyntyi, kun eteen ilmestyi kotikokkaajien ulkomainen TV -kisailu ja lähinnä jälkiruoka osuuden arvostelu. Ärsyyntyminen on typerää, ellei lue tai ota selvää mistä on kysymys....Kilpailun tuomari, ranskalainen kokki, Manu Feildel, sanoo videolla ensin, ettei ole tullut haukkumaan ketään, henkäisee ja jatkaa....arvostelukohteena olevan  pienen juustokakun olevan pahin ruoka, mitä hän on koskaan syönyt! Kilpailun toinen tuomari, austraalialainen kokki ja kirjailija, Peter 'Pete' Evans, on myös sitä mieltä, että juustokakku on täysin syömäkelvotonta. - Videon päätyttyä hiiri ymmärsi mistä oli kyse. Makuasiat ovat vaikeita.......olivatko raadolliset lausunnot rakentavaa palautetta? Vai oliko laventelin laatu huonosta sadosta, lipsahtanut liikaa tai jotain..... ;D
Koiran häntä heilui vimmatusti - hiiri maisteli erikseen pienen kupillisen mustikoita laventelisokeri-mustikkamaidossa. Ihan hyvä annos ja hieno makuvivahde.....koira sai kuvausmustikat....ilman laventelia!
laventeli%203%20.jpg
Fazerin Suklaisen Keittiön resptejä oli apupöydällä odottelemassa....päälimmäisenä oli ohje 'Sitruunainen vadelma-valkosuklaajuustokakku'. Vadelmia ei marketissa ollut eilen, joten nopealla päätöksella alkoi syntyä limettinen hyydytetty laventelijuustokakku.....suomalaista Fazeria alle ja päälle !
Laventeli%206.jpgLaventeli%207%20.jpg

nami-hiiri