Kaakaojauholla väritetty marenki
4 large egg whites / isoa munanvalkuaista huoneenlämpöisenä
1/4 teaspoon cream of tartar / viinikivipulveria
120 ml sugar / hienoa sokeria
120 ml confectioners' sugar / tomusokeria
60 ml unsweetened cocoa / sokeritonta kaakaojauhoa
Esilämmitetty uuni noin 100°C.
Uunipellille valmiiksi leivinpaperi.
Tylla tai pari ja niille omat pursotuspussit, jos haluat erilaisia marenkeja.
° Laita munanvalkuaiset puhtaaseen kuivaan kulhoon ja vatkaa sähkövatkaimen keskinopeudella, kunnes pysyvää vaahtoa.
° Lisää viinikivi teesihdillä ja lisää hieman nopeutta. Vispaa kunnes seos muodostaa pehmeitä piikkejä.
° Lisää kidesokeria vähitellen ja jatka vispaamista kunnes valkuaisvaahto on jäykkää ja kiiltävää.
° Erillinen puhdas kulho: sokerin ja kaakaon sekoitus.
° Lisää tämä osissa varovasti käännellen valkuaisvaahtoon.
- Täytä pussi sopivalla määrällä, ei täyteen ja venyttele pussia poistaaksesi ilmakuplat/ylimääräinen ilma.
° Pursota marenkivaahto leivinpaeroidulle pellille haluamasi kuvioon.
° Paista noin 1 tunti, hieman koosta riippuen, kunnes marengit ovat kiinteitä ja kuivia.
° Katkaise virta uunista ja anna marenkien lepäillä uunissa 15 minuuttia.
° Nosta pelti ritilän päälle jäähtymään ja irrottele marengit varovasti leivinpaperista.
° Säilytä huoneenlämmössä ilmatiiviissä astiassa.
Nopeasti valmista erilaista jälkiruokaa jäätelön, raikkaan marjakastikkeen tai vanukkaiden kanssa tarjottavaksi
. Rikkoutuneista yksilöistä saa koristeita seuraaviin leipomuksiin !
nami-hiiri
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
KIITOKSELLA KOMMENTISTASI !