Marenkisyd%C3%A4n%20.jpg

Kaakaojauholla väritetty marenki

4 large egg whites / isoa munanvalkuaista huoneenlämpöisenä
1/4 teaspoon cream of tartar / viinikivipulveria
120 ml sugar / hienoa sokeria
120 ml confectioners' sugar / tomusokeria
60 ml unsweetened cocoa / sokeritonta kaakaojauhoa

Esilämmitetty uuni noin 100°C.
Uunipellille  valmiiksi leivinpaperi.
Tylla tai pari ja niille omat pursotuspussit, jos haluat erilaisia marenkeja.


° Laita munanvalkuaiset puhtaaseen kuivaan kulhoon ja vatkaa sähkövatkaimen keskinopeudella,  kunnes pysyvää vaahtoa. 
° Lisää viinikivi teesihdillä ja  lisää hieman nopeutta. Vispaa kunnes seos muodostaa pehmeitä piikkejä. 
° Lisää kidesokeria vähitellen ja jatka vispaamista kunnes valkuaisvaahto on jäykkää ja kiiltävää.
° Erillinen puhdas kulho: sokerin ja  kaakaon sekoitus. 
° Lisää tämä osissa varovasti käännellen valkuaisvaahtoon.
-  Täytä pussi sopivalla määrällä, ei täyteen ja venyttele pussia poistaaksesi ilmakuplat/ylimääräinen ilma. 

° Pursota marenkivaahto leivinpaeroidulle pellille haluamasi kuvioon.
°  Paista noin 1 tunti,  hieman koosta riippuen, kunnes marengit ovat kiinteitä ja kuivia. 
° Katkaise virta  uunista ja anna marenkien lepäillä uunissa 15 minuuttia.
° Nosta pelti ritilän päälle jäähtymään ja irrottele marengit varovasti leivinpaperista.

°  Säilytä huoneenlämmössä ilmatiiviissä astiassa. 

Nopeasti valmista erilaista jälkiruokaa jäätelön, raikkaan marjakastikkeen tai vanukkaiden kanssa tarjottavaksi
. Rikkoutuneista yksilöistä saa koristeita seuraaviin leipomuksiin !

nami-hiiri