nekkupopcornannos%20.jpg
Nami-hiiri istuu ainakin kerran viikossa vuosittain elokuvateatterissa, muttei koskaan ole ostanut popcorneja. Maissia hiiri kyllä syö hyvinkin mielellään. Vaikka huomaatte, että hiiri on nähnyt vaivaa mainoslehtisen ohjeen kokeiluun, niin popcornit eivät edelleenkään pääse hiiren mukana elokuviin. 
Popcorn-nekku-Cracker, kahdelle
4 rkl tomusokeria
 1 rkl vettä 
5 g vähäsuolattuja popcorneja pieneksi silpuksi murskattuna

tarvitset myös:
1 arkin leivin- tai voipaperia valmiina työtasolle
ja
pari tyhjää limpsapulloa tai kaulin arkin alle, mikäli haluat nekkulevylle muotoa!

  • Sokeri ja vesi laitetaan paistinpannulle sekoittamatta ja annetaan kiehua hiljalleen, samalla varovasti pannua hieman edestakaisin liikutellen lieden päällä.
nekku%20alkaa%20muodostua%201.jpgnekku%20j%C3%A4%C3%A4hyll%C3%A4%20%203.j
  • Seos pannulla vaahtoaa ja alkaa muuttua kullankeltaiseksi, liikuta pannua edelleen ees-taas liedellä, kunnes koko seos on kullankeltainen - älä polta sitä, älä myöskään itseäsi, kun kaadat seosta leivinpaperin päälle ohueksi kerrokseksi - jonka alla on valmiiksi esim. kaulin tai ne pari tyhjää pientä limpsapulloa - ja ripottele karamellisoituneen sokerin päälle  nopeasti popcornmurska, anna jäähtyä kunnolla.
  • Taittele kaartuneesta ohuesta levystä palasia tarkoituksiisi. Rapeat palaset maistuvat tosi hyviltä....nekkukarkeilta!
nekku%20j%C3%A4%C3%A4htym%C3%A4ss%C3%A4%popcornnekkua%20%208.jpg
Punaisessa muffinssikupissa popcorneja ja - nekkulevyjä pakattuna joulusellofaanipussiin voisi olla ihan kiva lahjanakin, sille joka niistä pitää ! Muodostuneista 'pisaroista' saa vaikka jäätelön päälle koristelua.... Popcornimurut voi aina vaihtaa pähkinärouheeseen.
nami-hiiri