...nami-hiiren leipomukset eivät onnistu, kuten italialaismamman crostata. Hän tekee sen siinä sivussa jälkiruuaksi, kun valmistaa usean ruokalajin illallista suurelle perheelleen.....huomioiden, että ehkä naapuritkin piipahtaa! 

vasemmalla%20k%C3%A4dell%C3%A4%202%20-no
Vasemmalla%20k%C3%A4dell%C3%A4%20%201-no
Hiirenkolossa paistui miltei hävettävän pieni yhden hiiren piiras vihreistä, kypsistä makeista luumuista aamupostin sekä päiväkahvin seuraksi ! Kortti oli saapunut Ranskan Lyonista, jossa nami-hiirelle hyvin R-A-K-A-S, hiiren pituuden jo ohittanut,  pikku-Kulta lomaili. Teksti hymyilytti. Sokerikyyneleet valuivat pitkin poskia. - Luumujen maistelu oli veroittanut miltei pussillisen,  eikä jäljellä ollut kuin kolme kokonaista luumua. Huomenna niitä saisi torilta lisää....kesän kasvattamat luumut maistuvat makeilta ja mehukkailta.
Joka Mamman CROSTATA Italiasta
300 g vehnäjauhoja
150 g sokeria
150 g voita
3 keltuaista
1 sitruunan raastettu kuori
1 tl suolaa
luumuja pilkottuna + sokeria ja kanelia maun mukaan ! 
luumumarmeladia
1 vatkattu kananmuna voiteluun
mantelilastuja koristeluun 
Valmistusohje käyttäen piirasvuokaa:
  • Kaada jauhot leivinpöydälle ja tee keskelle syvennys, johon kaadat sokerin, suolan, voin pehmeinä palasina, sitruunan kuoriraasteen ja keltuaiset.
  • Sekoita ainekset mahdollisimman vähällä vaivaamisella. 
  • Voitele piirakkavuoka ja levitä puolet taikinasta tortun pohjaksi. Lisää pohjalle luumumarmeladia kerros ja luumut palasina tai pieninä kuutioina.
  • Kauli loput taikinasta jauhotetulla pöydällä levyksi ja tee taikinapyörällä suikaleita joista kokoat piirakan päälle ristikon. 
  • Voitele torttu vatkatulla kananmunalla ja paista 180 asteessa noin 20–30 minuuttia.
Maistuu lämpimänä vaniljajäätelön kanssa!
VINKKI: Pienen tai puolitetun taikinan paisto käy mainiosti rypytetyssä folioarkissakin ! Hiiren piiras paistui siten.

Reine Claude d'Oullins on tosi vanha ranskalainen vihreä luumulajike, joka on saanut nimensä Ranskan Kuningas François I (1494 – 1547) puolison, Kuningatar Clauden mukaan.
nami-hiiri