...nami-hiiren leipomukset eivät onnistu, kuten italialaismamman crostata. Hän tekee sen siinä sivussa jälkiruuaksi, kun valmistaa usean ruokalajin illallista suurelle perheelleen.....huomioiden, että ehkä naapuritkin piipahtaa!
![vasemmalla%20k%C3%A4dell%C3%A4%202%20-no](http://vuodatus.net/media/cache/normal/blog_content_image/normal/53e36f33b596dc6c75000007/vasemmalla%20k%C3%A4dell%C3%A4%202%20.jpg)
![Vasemmalla%20k%C3%A4dell%C3%A4%20%201-no](http://vuodatus.net/media/cache/normal/blog_content_image/normal/53e36f2fb596dc6875000006/Vasemmalla%20k%C3%A4dell%C3%A4%20%201.jpg)
Hiirenkolossa paistui miltei hävettävän pieni yhden hiiren piiras vihreistä, kypsistä makeista luumuista aamupostin sekä päiväkahvin seuraksi ! Kortti oli saapunut Ranskan Lyonista, jossa nami-hiirelle hyvin R-A-K-A-S, hiiren pituuden jo ohittanut, pikku-Kulta lomaili. Teksti hymyilytti. Sokerikyyneleet valuivat pitkin poskia. - Luumujen maistelu oli veroittanut miltei pussillisen, eikä jäljellä ollut kuin kolme kokonaista luumua. Huomenna niitä saisi torilta lisää....kesän kasvattamat luumut maistuvat makeilta ja mehukkailta.
Joka Mamman CROSTATA Italiasta
300 g vehnäjauhoja
150 g sokeria
150 g voita
3 keltuaista
1 sitruunan raastettu kuori
1 tl suolaa
luumuja pilkottuna + sokeria ja kanelia maun mukaan !
luumumarmeladia
1 vatkattu kananmuna voiteluun
mantelilastuja koristeluun
Valmistusohje käyttäen piirasvuokaa:
- Kaada jauhot leivinpöydälle ja tee keskelle syvennys, johon kaadat sokerin, suolan, voin pehmeinä palasina, sitruunan kuoriraasteen ja keltuaiset.
- Sekoita ainekset mahdollisimman vähällä vaivaamisella.
- Voitele piirakkavuoka ja levitä puolet taikinasta tortun pohjaksi. Lisää pohjalle luumumarmeladia kerros ja luumut palasina tai pieninä kuutioina.
- Kauli loput taikinasta jauhotetulla pöydällä levyksi ja tee taikinapyörällä suikaleita joista kokoat piirakan päälle ristikon.
- Voitele torttu vatkatulla kananmunalla ja paista 180 asteessa noin 20–30 minuuttia.
Maistuu lämpimänä vaniljajäätelön kanssa!
VINKKI: Pienen tai puolitetun taikinan paisto käy mainiosti rypytetyssä folioarkissakin ! Hiiren piiras paistui siten.
Reine Claude d'Oullins on tosi vanha ranskalainen vihreä luumulajike, joka on saanut nimensä Ranskan Kuningas François I (1494 – 1547) puolison, Kuningatar Clauden mukaan.
nami-hiiri
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
KIITOKSELLA KOMMENTISTASI !