Perinteisiä Runebergin torttuja hiiri ei tehnyt. Ei ollut korppujauhoja, ei murun murua piparista, eikä punssia, mutta jotain oli, suuri purnukka kaupan vadelmahilloa. Nami-hiiri on varma, että siinä oli vadelmankiviä enemmän, kuin sitä hilloa. Välinekaapissa on yksi hieman suurempisilmäinen sihti ja se toimii hyvin, milloin tarvitaan paseerattua hilloa leivonnassa. Matka-aski odotteli eteisessä sulkematta. Aamuun oli aikaa, jolloin hiiri sulkisi lauku, sekä ulko-oven ja suunnistaisi lentokentälle. - Uudet, pari kuukautta sitten hankitut 'hienosteluformut' olivat kokeilematta. Valmistaja kertoo kultakoristeisten, ei silikonisten kertakäyttökuppien kestävän paiston, ilman voitelua, pitävän sisällään mehukkaat hedelmäsalaatit, sekä sulamaan taipuvaisen jäätelön tahrimatta pöytää tai -liinaa. Muoto sattui olemaan runebergintorttumainen. Mistään maukkaan sesonkituotteen tuunauksesta nami-hiiri ei halua puhua, mutta ulkoisesti syntyi aikalailla 'näköinen' !
image-normal.jpg
Kakkutaikinasta syntyi makoisat herkut iltapäiväkahvin kanssa.
image-normal.jpg
Perinteisempi Runeberg tortun resepti Kermaruusun tapaan, 12 isoa torttua.
200g voita
2 dl sokeria
2 kananmunaa
2 dl manterlirouhetta
2 dl korppujauhoja
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää lopuksi. Jaa massa vuokiin. Paista 200 asteessa n. 20 min. Irrota tortut vuoista ja koristele vadelmamarmeladilla ja tomusokeri-vesiseoksella.

nami-hiiri