"Leikkaa vuohenjuustosta 16 ohutta viipaletta ja aseta ne pipareille. Valuta päälle hieman hunajaa tai siirappia. Viimeistele jokainen pipari parilla rucolan lehdellä ja mustapippurilla. Tarjoile."  Ääneen luettuna tämä kuulosti herkulliselta ohjeelta. Hiiri päätti kokeilla, vaikkei enää ollutkaan oikeita siirappipipareita, vain vaaleita. Rucolaakaan ei juuri nyt tietenkään ollut, mutta miedompaa minisalaattia sitäkin enemmän. Kaapissa oli vuohenjuustoa, pippueisekoitusta ja syksyllä matkalta tuodut Niagara White Ice wine- ja Red Ice wine Jelly purkit. Jälkimmäisistä nami-hiiri valitsi eteensä värikkäämmän purnukan - ja ryhtyi toteutuksiin....
image-normal.jpg
Äskettäin jossain artikkelissä sanottiin hauskasti, että maista jos uskallat ! Hieno makupari, jota kuitenkin pitää ensi vuonna testata rucolan kanssa
Kuvaushetkellä puuttui jo päivänvalokin, mutta makunautintoon se ei vaikuttanut negatiivisesti !
nami-hiiri

Tammikuun 1. päivä 2014
Aamulla ero eilisen ja tämän päivän säällä on kuin yöllä ja päivällä. Sumu peitti alleen vanhan vuoden ja ilotullitteet. Mahtavasta paukkeesta kuitenkin tiesi, että yrittämistä oli. Silloin tällöin värikkäistä välähdyksistä sumun keskellä saattoi myös päätellä raketteja todella ammuttavan. Sää näytti olevan sumun vallassa naapurissakin, Saksassa.....Varhaisaamu yön jälkeen oli kirkas, mutta nyt taas jo sumuilee. Samaan aikaan eilen nami-hiiren suomalaiset ystävät olivat nauttineet kirkkaassa yön tummuudessa värikkäistä ilotulituksista, katsellen niitä ylhäältä päin, parin kilometrin korkeudesta! Ei toki, ei hiiri ole harmissaan, muistissa on kymmenittäin upeita iltoja, jolloin sää on ollut kirkas ja tummaa yötaivasta vasten rakettisade ollut mieliinpainuvan kaunis.
Koska hiiri meni nukkumaan yöllä kello kolme lueskeltuaan ja kirjoiteltuaan, niin eihän silloin voi sanoa, että heräsi keskellä yötä! Eihän? Mutta jossain vaiheessa ennen aamua hiiri havaihtui ja muisti kaapin erikoispurkissa olevat suomalaiset ihmepiparkakut. Ne joista kevyesti.....Niitä oli säästeliäästi syöty ja jäljellä oli tasan kolme. Päivänvalon saavuttua syntyi uudenvuoden ensimmäinen aamiainen!
image-normal.jpg
Tämän uuden vuoden ensimmäistä aamiaistaan nami-hiiri juhlisti pienin, kultaisin syötävin tähdin. Tavisjuustosta piti rullata matalat alustat porkkanakukille, jotta pysyivät pystyssä paremmin. Hiiri nautti lautasen tarjoamista mauista niin, että jäljelle jäi vain kakkupaperi.
Tästä alkaa uudet seikkailut, uudet kujeet ja toivon mukaan mahdollisimman hyvä ja kaunis vuosi, meille jokaiselle!
nami-hiiri