Ihmisen on tarkoitus syödä monipuolista ruokaa joka päivä. Pulmaa syntyy, kun järki sanoo ‘syö’, mutta mieli halajaa kakkua. Mikä neuvoksi?
Hiiri pitää terveellisestä porkkanakakusta. Siitä, jossa ei ole sokerikuorrutusta vaan sveitsiläisittäin hennosti tomusokeria pinnassa. Mutta siihenkin kyllästyy ja kakkuahan se oikeasti on. Tällä viikolla on syöty porkkanakeittoa ja sen kanssa siemenillä maustettua tummahkoa leipää.
Uudempi ruokaisampi idea tuli tänään postilaatikosta. Esitteessä kerrottiin ohje ’kalkkunanakki-hasselpähkinärouhe' -kakkuun. Kiinni veti – kipin kapin markettiin kalkkunanakkien ostoon! Taikavuoka esiin, jota vain heilautellaan kerran pari, sen jälkeen, kun ainekset on sinne mittailtu – ja vuoka esilämmitettyyn uuniin 200°C /45-50 min.
Nakit kakussa hasselpähkinät kaverina 
500 g jauhoja, vaaleita, kokojyvää tai graham
3 rkl hienoksi hakattua meiramia
 20 g hiivaa murustettuna
1/2 dl kädenlämpöistä maitoa
ripaus sokeria
½ -1 tl suolaa
1 dl maitoa
150 g pehmeää voita
1 kananmuna
4 kalkkunanakkia halkaistuna ja pieneksi paloiteltuna
50 g hasselpähkinöitä karkeaksi rouhittuna
2 1/2  l  kakkuvuoka
Esilämmitä uuni 200°C 
  • Esityöstä/paloittele/murusta ainekset, liota hiiva kädenlämpöisessä maidossa  ja sekoita sitten kaikki keskenään sileäksi pehmeäksi taikinaksi.
  • Anna taikinan kohota kulhossa, huoneenlämmössä liinan alla  noin 1h  tuplaksi.
  • Vaivaa taikinaa ja täytä sillä silikonivuoka tai voideltu uunipannu.
  • Paista 45-50 min. vuoasta ja uunista hieman riippuen.
  • Tarkista kypsyys tikulla - tai modernilla kypsyysmittarilla !
  • Anna jäähtyä ja nauti !

 
Samalla voisi paistaa muutamat ’tikkupullat’, jos taikinaa jää yli - SLY –reseptillä -  poistaa sitten sen tikun ja laittaa kalkkunanakin sisälle ! Enää jäisi mietittäväksi kumpaa söisi ensin? Vai tekisikö oikein kokonaisen 'menuun' ja valmistaisi vielä nakkipakkauksen lopusta keiton tai munakkaan ? Olisipa sitten samaa ruokaa erilaisesti koko viikoksi.
nami-hiiri