Keitot ovat nopeita valmistaa. Niistä saa juhlaruokaa, ja mikä parasta ne lämmittävät viileässä säässä. 
Annos ei ole kovin suuri - suuren maitokahvikupin tai liemikulhon kokoinen. Reseptistäkään ei riitä kuin kahdelle, mutta sitä on helppo suurentaa ruokailijoiden määrästä riippuen ja tietenkin siitä, että mitä muuta tarjotaan.
Piparjuuri-perunakeittoa lohen seurassa:
2 siivua paahtoleipää, jotka  molemmat leikataan 8 kolmioon
1 rkl voita leipäpalojen ruskistamiseen
50 g savulohta
4 lyhyehköä varrastikkua lohelle ja leivälle
2 pientä schalottisipulia
300 g keitettyä perunaa
1/2 rkl voita keittoon
1 1/2 dl valkoviiniä
4 dl lihalientä (Lacroix)
1/2 nippua persiljaa
1 rkl piparjuuritahnaa 
ripaus suolaa ja pippuria
Pilko perunat ja sipulit - lämmitä kattilassa 3 min., lisää joukkoon viini ja lihaliemi -  kiehauta nopeasti ja anna hiljalleen kiehua n. 30 min.
Soseuta keitto ja lisää joukkoon hienonnettu persilja.
nami-hiiri