Hyvin usein nami-hiiri poikkeaa gallerioihin kulkiessaan ja nauttii näkemästään, sekä ihastelee ihmiskäden taituruutta. Mutta ei sekään ole pois suljettua, etteikö joskus murise ja puhise itselleen, että kaikkea sitä pitää hiiren käydäkin katsomassa.  
Viime lauantaina nami-hiiri poikkesi lähimpään galleriaan, joka näkyy talvisin olohuoneen ikkunasta pienenä silmin havaittavana pisteenä alhaalla, lähellä vanhan osan pohjois-porttia.
Näyttely 'Ars Moriendi' oli koottu pienistä puuveistoksista. Ne olivat tiettyyn pisteeseen asti poltettuja  puunkappaleita, jotka taiteilija-pastori Marcel E. Plüss oli sitten käsitellyt inspiraation johdattelemana veistoksiksi. Puun syyt ovat kauniita ja hyvinkin erilaisia eri puulajikkeilla.
Myöhemmin  auringon vielä paistaessa nami-hiiren keittiöön, syntyi toisenlaista 'taidetta' näyttelyn ruskean värin selvästikin innoittamana. Uunissa paistui tavallinen, mutta pieni sitruunakakkuformussa.
Nami-hiiri koristeli ruskeaksi paistuneen kakkunsa kaksivärisellä kermavaahdolla ja käytti höysteenä sitä 'inspiraatiota'.  Hiiri oli nähnyt erään  leivontataiturin blogissa raidoitettua vaahtoa. Sitä piti kokeilla, vaikkei värejä ollutkaan, paitsi kymmenen pientä värisokeripurkkia. Ruskeaa väriä löytyi tietenkin kaakaojauhosta, joten sitä osaan kermavaahtoa. Toimi! 
Kakkukuvan suklaatransferit eivät ole nyt itse tehtyjä. Hiiri on onnistuneesti valmistanut koristeita 'lila-kukka-transferista' aiemmin, joten ei potenut tunnonvaivoja... 
....vaikka käyttikin nyt kaupan valmiita paloja. Täytyyhän niitäkin jonkun ostaa  . Ne ovat saksalaisen Günthartin valmistamia ja ihan samoista arkeista, kuin mitä leivontatarvikekaupoissa myydään. Erilaisia kuvioita sekä suklaassa, että valkoisella 'alustalla', jota valkosuklaaksi kutsutaan!
Pienen sitruunakakun pursotuksia oli vain yhdellä puolen harjannetta, joten toisen puolen saattoi palastella ja harjoitella lisää pursotusta - ja raitaisuutta syntyi. On muuten oiva tilaisuus harjoitteluun ja samalla yrittää kuroa hieman kiinni taiturien etumatkaa, kun syyskuiseen 'hedelmäkakkua'-kisaan ei saa pursotella  ! Mitään varsinaista teemaa ei koristelussa muuten ollut. Testausta ja treenausta!