20. marraskuuta 2009

"Snobinet"Sanavarastoni karttui uudella osuvalla, kivalta kuulostavalla sanalla, "snobinet", kun olin lukenut Aleksin, vivaciabatta blogiin ilmestyneitä kommenttejä joku aika sitten. Hän kisaili muutaman taitavan tytön kanssa - ja pärjäsi oikein hyvin ! Tuon sanan oli kommentoinut, Suklaasydän Belgiasta, muuta en osaa kertoa.

Pientä loihdintaa oli teemana allekirjoittaneen kilvassa ja arvalla valitut osallistujat loihtivat todella makeita juttuja, kakkua, jälkiruokaa, konvehteja ja pääosin samoilla aineilla.

Lähestyvän joulun takia poimin joukosta vain ne, jotka sopisivat hyvin lahjoiksi säilyvyytensä, sekä pienuutensa vuoksi. Pieni koko ei kuitenkaan tarkoita 'tuosta vain lonkalta ja hokkus-pokkus!' Aivan liian usein juuri päinvastaista!

Aleksin kastanjapyre 'Snobinet'- kilpailukonvehti on punaisella keksimurulla koristeltu ja resepti on tässä.

Hänen toinen kilpailukonvehti, joka sopii myös lahjaksi, on tehty Leivontafoorumin Halloween-haasteeseen ja sen trategiset mitat löytyy tästä. Konvehdin syvän keltainen väri on kaunis. Se piristää ja ehkä korostaakin joulun päävärejä, metsän vihreää, sekä joulun punaista !

Insanityn upeasta kilpailukokonaisuudesta soveltuisi jouluun tämä pieni pallero. Miltähän se näyttäisi istuessaan piparin päällä ? Tai kookoshiutaleinen turkki niskassaan ? Insanityn alkuperäinen resepti on tässä.

Toki taitoa ja aikaa vie 'levynkin' tekeminen. Niistä voi taitella palasia. Näitähän saa ostaa valmiina kaupastakin irtopainohintaan. Ne voisi hyvin ostaa jo nyt - säilyvät, jos säilyvät syömättä. Pari kolme erilaista levyn palaa sellofaaniin ja rusetti pätkästä silkkinauhaa ! Mukaan pieni jouluviesti, ehkä pieni pipari tai koriste kuuseen ! Ei kovin ihmeellinen toteutus, mutta 'käytetty aika' ja 'kaunis ajatus' lämmittävät saajan mieltä kallista pakettia enemmän !

nami-hiiri

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

KIITOKSELLA KOMMENTISTASI !