Musiikissa italialainen termi da capo tarkoitaa 'alusta uudelleen'. Sen löytää usein oopperoiden aarioista. 
Keltaiseen kääreeseen pakattua, tummaa suklaapatukkaa, Da-Capoa, on valmistanut Fazer vuodesta 1916. Se on  ollut lapsuudestani asti minulle aina No 1. Se oli minun herkkuni vielä siinäkin vaiheessa, kun kauppoihin ilmestyivät irtomakeiset, muutkin kuin nalle-karkit. Jos en saanut suklaata, niin olin mieluummin ilman - ja odottelin joulua, syntymäpäivää....
Perustuuko sen kaupallinen suosio alkoholiin vai mihinkä ? Tuoteseloste kertoo sen sisältävän mm. rommia ja maraschinoa. Koska prosentteja ei ole mainittu lain säätämillä velvotteilla, niin olettaisi suklaassa olevan keitoksen jälkeen vain ne 'aromit' - ihan samaan tapaan, kuin siinä on vaniliinia ja suolaakin. Ne pienen 20g suklaapatukan 90 kaloria hämmästyttävät, mutta makunautinto, se on tätäkin lukua suurempi !
Tämän päivän lööppeihin tämä ihana suklaa on päässyt humalluttavan vaikutuksensa ansiosta. Autoa ei saa ajaa humalassa, ei tietenkään. Töihinkään ei pidä mennä alkoholin vaikutuksen alaisena. Fazerin suklaapatukkako minustakin on tehnyt 'kaappijuopon' tietämättäni ? Itse varsinaiset alkoholijuomat eivät ole vielä tähän pystyneet. Da-Capo suussa olen kyllä ajellut. Pitäisikö rangaistukseksi repiä ajokortti ? Kortillahan autoa ei kyllä ajeta, mutta se taskussa on oikeutettu siihen. 
Säilytän suklaata suuressa kaapissa, jonka ovi avautuu vain avainta kierrettäessä. Ne humalluttavat pullot, jotka ovat samaisen kaapin alemmilla hyllyillä ovat olleet siellä vuosia, joku varmaan kymmenenkin. En ihmettelisi lainkaan, vaikka olisivat homeessa. Mutta suklaa, useimmiten joukossa myös Da-Capo, viivähtää vain hetken ylimmällä hyllyllä. Ihan aina eivät edes ehdi kaappiin asti.
vivero_lounge-chairs_dacapo_1_wiherheimo
On olemassa DaCapo-pikkutuolikin. Sen on suunnitellut arkkitehti-designer, Yrjö Wiherheimo, vuonna 2008. Se ei ole nami-hiiren  makuun. Siinä ei haluaisi istua, kun nautii Fazerin Da-Capoa. Mutta hyvin mieluusti, da capo aaria, jostain oopperasta saa soida taustalla ! Mikä hieno termi 'alusta uudelleen' !
                                                                     nami-hiiri                                                          

26.10.09 
Tämän hämärtyneen maanantain ehdoton yllätysuutinen: "Eben tummat tuulihatut on bongattu Mansikkamäellä Fazerin Da-Caponkanssa."