13. heinäkuuta 2017

"Keltainen pieni kylpyankka elää yhä"Miten sen käy, kun ammeet ovat katoamassa ? Ei mitenkään niin kauan kun on vettä ! Tällaisia purkkeja oli Zürichissä koirakävelyn varrella  erään kampaamon ikkunassa muutama. Koira pysähtyi ja hiiri kuvasi. 

Ankka on inspiroinut myös konditoreita, muffinien ja kakkujen tekijöitäkin

Belgian Congosta lopulta Amerikkaan muuttanut venäläinen kuvanveistäjä, Peter Ganine (October 11, 1900 – August 11, 1974) loi 1940-luvulla ankan suurena veistoksena. Hän toisti ajatuksensa  kelluvana  kumisena kylpyleluna, jonka huomasi patentoida. Siitä tuli sen ajan hitti, jota on myyty yli 50 000 000 kappaletta….eikä nyttemmin muovista valmistettavan kelluvan lelun suosiossa loppua näy.  On vuosi  2017 ja pieni keltainen ankka ’elää’ yhä. Arvostetun, palkitun  taiteilijan keltainen pieni kylpyankka on  mm.  Kuningatar Elisabeth II kylpyhuoneen hyllyllä.

nami-hiiri

P.S. pari linkkiä:
https://fi.pinterest.com/explore/rubber-duck-cake/
https://www.amsterdamduckstore.com

2 kommenttia:

 1. Minä olen kerran osalistunut kylpyankka-arpajaisiin/-kisoihin. Ostettiin numeroituja, keltaisia, blues brother-aurinkolasisia ankkoja, jotka sitten laskettiin jokeen virran vietäväksi, ja ensimmäisenä maaliin tulleen ankan numero voitti palkinnon. Minä en voittanut, mutta oli tosi hauskaa seurata satojen ankkojen kelluntaa virran mukana.
  T:Saukkis

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saukkis, kiitos tästä viestistä!
   Tekisi mieli lisätä tekstiin...'onko keltaisesta kumi- tai muoviankasta muistoja?'
   Taidanpa lisätäkin aamulla....

   Poista

KIITOKSELLA KOMMENTISTASI !