24. kesäkuuta 2017

Juhannus 2017
Juhannus tarkoittaa valon ja keskikesän juhlaa, jota vietetään kesäkuussa kesäpäivänseisauksen tienoilla. Suomessa, Ruotsissa ja Baltian maissa juhannus on ollut alun perin muinaisuskontoon liittyvä juhla. Monet kristilliset kirkkokunnat viettävät juhannusta Johannes Kastajan syntymäpäivänä, mistä tulee nimi juhannus. - Ulkosuomalaiset eivät pääse 'pilkuistaan' vaan viettävät perinteisiä juhlia mahdollisuuksien mukaan.......

Herkuista, kukkasista, muisteloista syntyi jälleen kerran Juhannus....maassa jossa ei kokkojuhlaa vietetä, ei koristella ovenpieliä koivuila, ei tehdä keskiyön taikoja, eikä kylvetä uusilla vihdoilla......
Johannes Kastajan päivä paikallisille on Sveitsissä erilainen, aurinkoinen. Raekuurot eivät kuulu Juhannukseen !Hiiren lautaselle ilmestyi erilaista syötävää juhlan kunniaksi, koira oli tuiki tietämätön hiiren hullutuksista ja söi omia 'herkkujaan' tutuksi käyneestä kupistaan.

°  Pinaattipasta rinkuloina, kastanjatäytteellä
°  Kana-karpalopussukoita
°  Lime-sitruunamarenkia


Eri ruokahetket Juhannusaaton aikana kruunasi 'porkkana-espresso' = espressoa porkkanakupista. Hiiri oli saanut muutama päivä sitten linkin porkkanalatteen ja toki se piti testata. Tämä nyt maailmalla kiertävä kavihitti, kuten avocadokahvikin eivät saavuta nami-hiiren hittikynnystä, mutta kokeiluna hauska.

Tunnelmaa !
nami-hiiri

 Postauksen linkki:

...myös Juhannuksen perinteiset taiat hiiri jätti tekemättä, kuvassa linkki.

2 kommenttia:

 1. Nyt on oltu samoissa puuhissa leipomusten suhteen (omastani luonnosmuoto vielä toistaiseksi). Marenkipiirasta tein kaksin kappalein Juhannuksen viettoon. Niin kaunis ja suloinen sinun versio, ja lime sopii tähän varmasti täydellisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kaura! Raikas, kirpeän hapan piiras on suosikki.
   Aika kävi pitkäksi koirankotona, koirakaveri kuorsasi lattialla.....

   Poista

KIITOKSELLA KOMMENTISTASI !