17. huhtikuuta 2017

Resepti, kuin Pashan !



On pääsiäisen ja Vapun kuu 2017. Leivontafoorumilla oli annettu aika yksinkertainen resepti ohjeistuksena. 
Hetki piti vielä miettiä, josko saa koristella tai ei. Lautasien koristelu on hauskaa, toisinaan se pelastaa hiukka epäonnistuneen tarjoomuksen.


Raaka-aineet, joista hiiren keittiössä syntyi pääsiäiseen soveltuva pasha:

RAHKAHERKKU kuin pasha, 6-8 annosta
  • 100 g voita
  • vajaa 1dl extra hienoasokeria
  • 250 g (juustokaupan) maustamatonta karkeaa rahkaa tai tavallista maitorahkaa
  • 2 dl kuohukermaa
    1 kananmuna
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 1 dl pehmeitä kuivattuja aprikoosipaloja, 
  •       mielellään ei sokeroituja

  • TEE näin:
  1. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon rahka, muna ja vaahdoksi vatkattu kerma. Pane rahkaseos valumaan kostutetulla sideharsolla vuorattuun pashamuottiin tai siivilään. Pienempään määrään voit käyttää myös suodatinpaperilla vuorattua kahvisuodatinta.  Laita sopiva astia siivilän tms. alle. Anna massan valua kylmässä yön yli.
  2. Kumoa pasha seuraavana päivänä tarjoiluvadille ja koristele halutessasi hedelmillä. Tarjoa jälkiruokana tai kahvipöydässä.

VINK-VINK: 

°  Lisäämällä kultarusinoita tai sukaatteja massaan ennen valutusta saat perinteisemmän pashaherkun.
Pienet linnunmunat tai suklaamunat soveltuu koristeluun myös.

°  Valuneen massan voi laittaa johonkin pääsiäisaiheeseen vuokaan, tavalliseen rengasvuokaan. tms. ja kumota se tarjoiluvadille koristeltavaksi. Hiiri leikkeli kivettömiä rypäleitä ja 'Chocolate-Mint' -yrtin lehtiä.

°  Juustokaupan rahkasta tuli mieleen lapsuuden rahkapiirakan raaka-aine, jota valmisti Ingman. Saakohan sitä vielä?






nami-hiiri

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

KIITOKSELLA KOMMENTISTASI !