20. maaliskuuta 2017

"Tuoksuva satama"...maistuu makealle !


image-normal.jpg

Taitava tutuksi tullut tuntematon leivontakaveri on parhaillaan pienryhmän kanssa  Lontoossa aistimassa ja nauttimassa uutuuksista ja arvatenkin keräämässä ideoita....makeita kokemuksia. Tuli mieleen vanhan blogin postaus ja aika jolloin ruokakirjat olivat levällään pitkin suurta pöytää hiiren etsiessä tietoa.

2011

Olisitko yksin otsakkeesta arvannut, että nami-hiiri kirjoittaa nyt vohveleista? Et varmaankaan, vaikka hiireltä voi odottaa melkein mitä tahansa. Oikeastaan suklainen köyhäritari oli ajatuksissa. Mutta niin uskomattomalta, kuin kuulostaakin, niin jostain syystä ei ’suklainen ritari’ ole koskaan päässyt nami-hiiren suosikkilistalle. Kokeiltu tietenkin on grillatua suklaata eli paahtoleipien/pullaviipaleiden  välissä suklaapatukka ja grilliin, kunnes leipä saa väriä ja suklaa valuu. Kermavaahtoa päälle ja nauttimaan!
Hongkong (engl. Hong Kong) eli ”tuoksuva satama” on makea paikka. Sen jalkakäytävillä voi nähdä vohvelikojuja, joissa paistetaan ’muna vohveleita’. Ne ovat olleet sukupolvien suosikkeja aamiaiseksi ja välipaloiksi. Ne eivät ole mitä tahansa vohveleita, joiden taikinassa on kananmunaa, vaan ihan jotain muuta, Nimi tulee herkun ulkoisesta muodosta.  Nyt niitä voisi tehdä helposti kotonakin.
Kakkuvuoistaan monelle  leipojalle tuttu yleiseurooppalainen yritys, Nordic Ware,  mahdollistaisi tämän herkun toteutuksen.  Voisi paistaa kotikeittiössä hieman erilaisia, rapeita, kullankeltaisia ja  munanmuotoisia levyvohveleita ulkopinnaltaan, joilla olisi kermainen keskusta. Tämän vohvelipannun toimivuuteen uskon, sillä kokemuksella, joka on kertynyt NW muista tuotteista. Ohjeita noudattaen ei yleensä tule murheita. Reseptikin olisi mukana. Olisi tehtävä vain ostopäätös, yhden hiiren talouteen !? Turhuuden huipentuma !


Hongkongin munavohveli eli "Gai Daan  Jai"

100 g jauhoja
1 tl leivinjauhetta
25 g maissitärkkelystä
100 g sokeria
125 ml vettä
2 kananmunaa
60 ml  maitotiivistettä
Täytteeksi makeaa suosikkihilloa ja kermavaahtoa, raikasta valkosipuli-rakuuna-omenahyytelöä tai jotain suolaista täytettä. 
Tuutiksi kääräisten tai palasina. Tehkää hyvin !
nami-hiiri

3 kommenttia:

 1. Nämä olivat kyllä todella hyviä, 2 h jonottamisen arvoisia XD
  Mistähän tällaisen raudan saisi, voisi paistella myös kotona!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heidi,
   vastasin sinulle kiireissäni aamulla, että sieltä Englannista, mutta katosi jonnekin....yritän tutkia vanhat kanavat ja ilmoitan viikonloppuna...tulin just kotiin.
   Usko tai älä, on kuin kesälämmin ja hiki JA kuitenkin vasta kevät alkaa Ü!

   Poista
  2. Ei unohtunut, mutta toisinaan vastaukset saapuu hitaasti. Tulipahan E-posteja siivottua ja paksu esitemappi. Sitten tuli eteen.....olin matkalle lähdössä ja siksi tilaaminen jäi itseltä.

   "Nordic Ware" niitä pannuja ( Western Egglette Molds) valmistaa tai ainakin valmistanut. Juuri nyt en tiedä kuka on niiden tuotteiden maahantuoja Suomessa. Niiden tuotteet ovat vankkaa tekoa eli painavaa rahtia, joten helpoin ja edukkaampi pyytää maahantuojaa tilaamaan. - Minun 'kukka' pelti , jolla teen mm. Runebergille kukkatorttuja Ü on niiden tekoa, laadukas.

   Poista

KIITOKSELLA KOMMENTISTASI !