Sitruunatorttu makealla pestolla
12 palaa/ 32 cm piirasvuoka
pohja murotaikinasta, itse tehty tai kaupan taikinasta
Täyte:
3 bio-sitruunaa
5 kananmunaa
140 g sokeria
80 g mascarponea
Basilikapesto:
1 puntti hienonnettua basilikaa
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl sitruunamehua
1,5 rkl tomusokeria
Koristeeksi:
2 rkl hieman paahdettuja pinjansiemeniä tai mantelitikkuja
muutama basilikan tai
tarjoiltaessa pintaan tomusokeria
TEE näin:
Pistele haarukalla pohja.
Esipaista jääkaapissa 10-15 min. ollut kylmä piiraspohja keskitasolla 220 -asteisessa uunissa n. 15 min.
Anna jäähtyä ja alenna uuni 150 -asteeseen.
Täytä pohja sekoitetulla täytteellä, paista noin 40-50 min /150°C.
Sekoita pestoainekset keskenään, hienonna paksuksi soseeksi ja laita pienellä lusikalla nokareita sinne tänne paistoksen pintaan……
Koristele ja nauti!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
KIITOKSELLA KOMMENTISTASI !