22. marraskuuta 2016

Mangohyytelöä tähdillä !Kypsän mangon tunnistaa siitä, että se tuoksuu myös kypsälle. Aivan varovasti sen pintaa painaen tietää myös onko hedelmä kypsä. Kahden sormen kevyt kosketus ei myöskään ole kauppiaan kauhistus, eikä mangoa tarvitse poistaa hedelmähyllyltä täynnä mustelmia. Hiiri tapaa ostaa kaksi mangoa, yhden hyytelöä varten ja sen toisen.....tuoreena herkutteluun!

Hiirenkolossa nami-hiiri kuorii mangon varovasti ja siivuttaa sen litteän kiven molemmin puolin mandoliinin  avulla. - Tottahan mangolle on myös kehitelty oma kiven poistava 'vempain' millä se poistetaan. Kaikkea ei tarvitse silti ostaa, on kivaa kun kaapeissa on tilaa. - Passionnektaria kaupoissa yleensä on, mutta mangonektaria saa etsiä tai ainakin vuonna 2009, jolloin hiiri postasi tämän ensi kerran. Lehdestä revitty ruotsalaisen Feminan -sivu oli  kellastunut. 

Mangohyytelö tähdillä 
Tästä määrästä tulee noin 3 x 3 dl purkillista ja aikaa nami-hiirellä meni 20 min kauppareissun jälkeen.

1 mango
5 dl passion-  tai mangonektaria
300 g hillosokeria

TEE NÄIN:
Pese ja kuori mango, leikkaa siivu tai pari ja paina niistä mahdollisimman pienellä formulla  tähtiä ja laita ne (pikku)lautaselle odottelemaan. 

Soseuta mango ja sokeri. Kiehauta noin 3 minuuttia. 

Valmiiksi esille otetut ja puhtaat, kuumennetut purkit täytetään hieman vajaiksi, ja tähdet laitetaan viimeisenä joukkoon, sekoitetaan kevyesti pikkulusikalla.

'Weck' -lasipurkit suljetaan/umpioidaan normaaliin tapaan välittömästi.

Hyytelö säilyy viileässä ja pimeässä/valolta suojattuna 5-6 kk. Avattu purkki säilyy vain jääkaapissa.

nami-hiiri 
(10.11.2009 ) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

KIITOKSELLA KOMMENTISTASI !