13. marraskuuta 2016

Erilainen kakku....kahvihetkeen





Kostea, maukas kastanjakakku 
resepti 25 cm pitkään kakkuvuokaan 

taikina:
90 g voita
150g tomusokeria
1 pussi (rommi)vaniljasokeria
3 munaa
200 g kastanjapyrettä
150 g mantelijauhoa

koristeluun:
syötäviä kukkuia, tomusokeria

TEE NÄIN:
° Esilämmitä uuni 190 asteeseen.
° Vuoraa pitkä kakkuvuoka leivinpaperilla.

° Sekoita voi, tomusokeri ja vaniljasokeri  hyvin keskenään ja lisää  joukkoon ° kananmunat yksi kerrallaan hyvin sekoittaen, vatkaa kunnes seos on kevyt. 
° Lisää kastanjapyre ja sekoita hyvin. Nostele lopuksi mantelijauhe taikinaan ja kaada taikina vuokaan.
° Paista uunissa alimmalla tasolla noin 45-50 minuuttia .
° Ota vuoka uunista ja anna jäähtyä 10 minuuttia ennenkuin irroitat/kumoat  kakun muotista kakkuvadille, anna jäähtyä rauhassa.
° Ennen tarjoilua koristele kakku halutessasi ja ripottele tomusokeria. kevyesti pintaan.

Hiirenkolon nami-hiiri otti pienestä vuoastaan renkaalla palasia ja nautti pehmeää, mukavan kosteaa jauhotonta kakkua kahvin kanssa pala toisensa jälkeen…on Isänpäivä!
Koristeet 'suklaahöylällä' sveitsiläisestä suklaakiekosta.


nami-hiiri

5 kommenttia:

  1. Onpas kaunis kakku, ja asettelu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos - Kaura !
      Suorastaan kostean mehukas! Oletko koskaan makustellut kastanjapyrettä ?
      Ellet, niin laitapa s.postia hiirelle Ü

      Poista
    2. :) laitoin sinulle postia tulemaan.

      Poista
  2. Jäin miettimään että miten sait aikaiseksi noin upeat suklaa koristeet?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvää Adventtia - Mia !
      'Höyläsin' suklaakiekosta ja jätin tällä kertaa ne hieman avonaiseksi...avaten kiehkuroita !

      Poista

KIITOKSELLA KOMMENTISTASI !