SLY34%20mukiruokaa%201.jpg

Mukiruokaa%202%20.jpg

Mukiruokaa%20.jpg

Ilon, suuren ilon takana tällä pian päättyvällä kierroksella on ollut Anne ja hänen apunaan häärivä taustajoukko. Oivallinen idea oli antaa nami-hiirelle hieman lisäkoulutusta. Siksi kuluvan kuun pakettiin oli laitettu ’mukiruoan lyhyt oppimäärä’. Hiirenkolossa, junassa ja osin koirankotonakin on ohjeita opiskeltu. 

Tänään on valmistunut ensimmäinen koe-erä….arvosanalla kiitettävä 9+ ! Wau! Mikään ei räjähtänyt uunissa, eikä muuttunut mustaksi. Paistokset paistuivat kypsiksi, joskin formuihin nähden määrällisesti hiukka vajavaisiksi. 

Muutamat miinukset tulivat siitä, että hiiri ei käyttänyt mukia. Niitä on vain puolitusinaa ja kaikki erilaisilla hauskoilla tarinoilla varustettuja, suuria aarteita. Niistä nautitaan raikasta mehujuomaa tai litkitään päivittäin vastenhakoisesti kylmää vettä! Kahvinsa hiiri nauttii aina kahvikupista….ja niitä taas on pilvin pimein, jopa eri kokoisia. - Siispä mukikakut paistuivat paistonkestävissä muffinivuoissa, 170 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Resepti oli tällä kokeilulla sitruunaisesta taikinasta, sekä osin sovellutus jääkaapin sisällöstä…, kalkkunaleikkeen rouheesta ja tuoreesta timjamista, ripauksella pippuria. Maku oli kohdallaan! 
Kiitokset, Annelle ja tiimille! Oppia ikä kaikki!

nami-hiiri