14.02.2016%203.jpg


RAPEAT VOHVELIT  / K -ruoka /   1/ 2016  
- saanti noin 18 kpl

TAIKINA:
3 kananmunaa
3 dl maitoa
3 dl (speltti)vehnäjauhoja
1 dl hiivaleipäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa tai sopivaa makusuolaa
3/4  dl sulatettua voita tai juoksevaa margariinia
2 dl kuplivaa kivennäisvettä...vichyä
paistamiseen voita tai margariinia

TEE NÄIN:
  • Riko kananmunat yksitellen pienen kupin kautta kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki. Lisää maito.
  • Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään isossa kulhossa ja lisää muna-maito seokseen parissa erässä, sekoita. Lisää suola ja rasva. Sekoita.
  • Anna taikinan turvota huoneenlämmössä puolisen tuntia. Lisää kupliva kivennäisvesi ja sekoita taikina tasaiseksi.
  • Kuumenna vohvelirauta ja sipaise rasvaa kevyesti molemmille levyille. Kaada levylle taikinaa ohut kerros, joko tottuneesti tai kokeilemalla sopivan määrän löytämiseksi ! Sulje kansi ja paista muutama minuutti…sopiva paistoaika löytyy kokeilemalla !
  • Vohveli on valmis, kun pinta on kauniin kullanruskea ja vohveli irtoaa helposti raudasta. - Lisää levylle rasvaa tarvittaessa ennen seuraavan vohvelin paistamista.

14.%20helmikuta%202016%20.jpg

14.02.2016%202%20.jpg


VINKITYSTÄ:
  • Yhdenkään Ystävän vuoksi ei ole vaiva eikä mikään paistella vohveleita raudan kanssa, mutta silikoniset vohvelimatot paistavat uunissa näppärästi suuremman määrän työpaikalle -  ja niistä voi formuilla ottaa valmiiksi erikokoisia sydämiä tarjottavaksi ja valmistaa vaikka kahta eri täytettä suolaista ja makeaa tarjolle valittavaksi !

nami-hiiri